Bayram, yaptığı açıklamada, "Bölükyazı ve Çiğdemli köylerimizin üretim sahalarına ziyarette bulunduk.
Tarımsal üretimde yaşanan sorunların en büyüğü yaşanan iklim değişikliği sonrası yaşanan kuraklık, gün geçtikçe derinleşen su sıkıntısı artmakta her tarafta olduğu gibi bu bölgedede suların çekildiği üreticilerimiz tarafından belirtilmektedir.
Özellikle bölge tarımını azda olsun rahatlatan Karaman Sulama Birliği sahasında olması nedeniyle Gödet Barajı ve Birlik kuyularının takviyelerine rağmen üreticilerimiz sulamada sıkıntılar yaşıyorlar.
Sonuç olarak özetle, sürekli sulu tarım yapılan bölgelerde ziyaretlerde gördüğümüz manzara yeraltı sularının çekilmesi adeta önümüzdeki birkaç yıl içerisinde tüm Karaman tarımında yaşanacak su sıkıntısının büyük tehlikenin habercisi olarak bilinmesi gerekmektedir.
Artık dur günümüzün kalmadığı görülmektedir.
ACİL ! Karaman ve Konya Ovasına dış havzalardan su getirilmesi için çaba gösterilmesi büyük önem taşımaktadır…" dedi.
Bayram: "Üreticilerimiz sulamada sıkıntılar yaşıyorlar"
Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Bölükyazı ve Çiğdemli köylerini ziyaret etti.


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: