Bayram, “Karaman genelinde kırsalda insanlar, özelliklede gençler için cazip yaşam alanları haline getiremez isek, köydeki genç üretim gücünü korumakta ve geliştirmekte güçlük yaşamaya ve gençler köylerimizi terk etmeye devam ediyor. Tarımın bitkisel üretim kanadı OSB'lerdeki endüstriyel üretim fabrikaları gibi, bacasız fabrikalardır. Devletimizin verdiği destekler ile OSB deki fabrikalarım üretim potansiyeli oldukça ilerde bizlerde çiftçiler olarak üretenlerin gençlerimizin köyden gidip bu fabrikalarda asgari ücretle çalışmalarına razı değiliz. Eğer İŞKUR tarımla uğraşan kişilere işçi desteği verirse inanıyoruz ki üretenlerin gençlerimizin doğduğu yerde doymaya devam edecektir. Böylece de çiftçimizin son zamanlarda en önemli sorunu haline gelen Tarım işçisi sorunu da bir nebzede olsa giderilecektir. Sonuç olarak özetle, Tarımda çalışanların ortalama yaşı 60’a yakın. Gençler ise tarımda durmuyor. Tarımda bir gelecek görmedikleri için tercih etmiyorlar. Bu sorunu bizim acilen çözmemiz lazım. Şimdilik bu sorunu yabancı uyruklu işçi çalıştırarak çözüyoruz ama bu ekonomiye büyük bir külfet getiriyor, maaşları yüksek veriliyor. Çocukların, gençlerin şehre göç etmemesi için sahada ne yapılması gerekiyor bunu hükümet, ziraat odaları ve çiftçiler bir araya gelip çözüme kavuşturmalı. Biz oda olarak tarımda istihdam için devletimizin teşvik amaçlı hazırlayacağı her türlü projelere desteğe hazırız. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi İŞKUR üzerinden eğitim kursları açılmalı ve destek sağlanmalıdır. Çiftçimizin amacı üretmek 85 milyonu halkımızı ve 45 milyon turisti doyurmaktır” diye konuştu.
Bayram: Köylerde üretimin artması için İŞKUR Desteği Şart
Köylerde üreten insanların daha fazla üretim yapabilmesi için İŞKUR’un desteğinin şart olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, "OSB’lerdeki fabrikalar, kamu kurum ve kuruluşları ne ise bizim fabrikalarımızda “bacasız fabrika” dediğimiz tarlalarımızdır. OSB’lere verilen elektrik işçi sigorta vb. ne destek varsa bizde istiyoruz. Küçük aile işletmelerinin gelir seviyelerini arttırmaya yönelik çalışmalar hız kazanmalı” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: