Başkan Bayram yaptığı açıklamasında, “Emek hakkı en kutsal değerdir. Kiraz toplamak zor iş. Emek ister, çaba ister. Düşündüm yüzlerce ağaçtan kiraz toplayan, emekçilerimizi. Onlar olmazsa ürün bahçede kalacak. Ürün pazarda değer bulamazsa, ihracat yapılmazsa yevmiyeyi kurtarmazsa üreticilerimiz geçen yıl olduğu gibi zarar edecek. Böyle devam ederse Kiraz, ağaçları kesilecek ürün fiyatları tüccarın insafına ne fiyat verirse verilecek. Üreticilerimizin stresi hiç bitmiyor, bir sene ürün uçuyor, bir sene yerde sürünüyor. Bir türlü üretim planlaması ve satışında denge kurulmuyor” ifadelerine yer verdi.
Bayram; "Kiraz'da bir türlü ürün planlaması ve satışta denge kurulamıyor"
Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Karaman’da Kiraz üretiminde ürün planlaması ve satışında bir türlü denge kurulamadığını belirterek, “Ürün pazarda değer bulamazsa, ihracat yapılmazsa yevmiyeyi kurtarmazsa üreticilerimiz geçen yıl olduğu gibi zarar edecek” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: