Karaman’da da düzenlenen yarışmalar sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri Karaman Kent Otel’de düzenlenen törenle verildi.
Eğitim İş Sendikası Karaman Şubesi tarafından organize edilen yarışmaya Karaman’da okullardan öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Mektup Yarışmasında Atatürk sevgisini en iyi kaleme alarak anlatan öğrenciler Nutuk ve Nazım Hikmet’in seçkin eserlerinden oluşan kitap setleri ile ödüllendirildi.
Ödül törenine, Eğitim İş Karaman Şube Başkanı İsa Çetin, Atatürkçü Düşünce Derneği Karaman Şubesi Başkanı İlkay Şanlıtürk, Eğitim İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri, Şuayip Konukseven, Hamza Şanlıtürk, Hüseyin Büyüköse, Hakan Güven ve Mahmut Demir’de katıldı.
Yarışmanın amacı, Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadelesini ve ulus bilincini aşılamak ve de Cumhuriyetimizin emanetçileri olan gençlerimizin Atatürk’e olan sevgisini, özlemini dile getirmelerini sağlamak” olarak belirtildi
Törende 14 öğrenci ödül almaya hak kazanırken, ödüller sendika yöneticileri ve öğretmenleri tarafından takdim edildi. Sendika Yöneticilerinden Hamza Şanlıtürk, “Küçük yüreklerde kocaman Atatürk sevgisini işlediniz, anlattınız. Bizleri gururlandırdınız. Bu ülkede hiç kimse Atatürk kadar sevilmedi, sevilmeyecek de.”dedi.
Ödüler ve konuşmaların ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile program sona erdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: