YARDIM FAALİYETLERİ..

TAKİP ET

Savaşlar, kıtlık, doğal afetler, iç çatışmalar…

Savaşlar, kıtlık, doğal afetler, iç çatışmalar… 

Ocaklar söner, toprağın altına yollanır kanatlar, 
Toprağın üstünde kanatsız kalanlar YETİM… 
TÜM İNSANLIĞIN KUTSAL EMANETLERİ,
Karaman İHH İnsani yardım Derneği tarafından konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle; “Rahmet, bereket ve mağfiret ayı, 11 ayın sultanı Ramazan ufukta zuhur etti. Dünya üzerinde nice mahrumiyetler içerisinde savaşlar, doğal afetler, hastalık ve yoksulluk gibi nedenlerle 400 milyonu aşkın çocuk yetim bulunuyor. Ve halen her gün 10 bine yakın çocuğun yetim kaldığı, yoksulluk ve benzeri sebeplerle her gün 22 bin çocuğun hayatını kaybettiği, teknolojik gelişmelerin daha çok sonu gelmez savaşları beslediği bir dünyada yaşıyoruz. 
Suriye’de 500 bini aşkın kardeşimiz şehit edilirken, Bir milyonu aşkın yetim yavrumuzun olduğu tahmin ediliyor. Irak, Filistin, Doğu Türkistan, Afganistan, Keşmir, Arakan ve daha nice coğrafyalarda insanlığımız bir bir eriyor. Çocukları yetim bırakan politikaların ve onları istismar eden kötü niyetli yapıların son bulmasını güçlü bir irade ile istiyoruz. Büyük bir medeniyetin mirasçıları olarak yetimlerimizi dünya genelinde istismar eden, onları yaşadıkları toplumun inanç, değer ve algılarından kopararak kendi emperyal ve sömürgeci ajanlarının devamı için kullanan, Misyoner Örgütlerin tüm dünyada yaptıkları bu çirkin faaliyetlerinin son bulmasını istiyoruz. 
Bu çocuklarımızın yarısı her türlü ilgi ve alakadan yoksun bir şekilde, sığınacakları bir yuvaları olmaksızın sokaklarda yaşıyorlar. Velisiz, sahipsiz olan çocuklarımız ise maalesef organ mafyaları, fuhuş mafyaları, dilenci şebekeleri, savaş ağaları ve misyoner örgütlerin insafına terk edilmekteler. Ramazan ayı tüm vakıf, dernek ve hayır kurumlarının yetim çalışmaları anlamında da özel bir dönemi içeriyor. Bu nadide iklim aynı zamanda yetim yavrularımızı gündeme getirmek ve yetim projelerimize destek bulabilmek için de önemli bir dönem. 
Özellikle Ramazan ayının 15. günü ilan edilen Dünya Yetimler Günü bu çalışmalarımız içerisinde ayrı bir yer tutmaktadır. Hatırlayacak olursak İHH’nın teklifi ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) kabulü ile 57 İslam ülkesini kapsayan bir özel gün ilan edildi: Dünya Yetimler Günü… 
Karaman İHH olarak 2015 yılında 175 yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuğumuza bayram sevincini doyasıya yaşasınlar diyerek, bağışçılarımızın destek ve katılımıyla bayramlık hediye etmiştik. Çocuklarımızın anneleri ile birlikte kendi seçtikleri kıyafeti giyerken yaşadıkları mutluluk, hepimizin hafızalarında yer etmiş durumda. 
İnşallah bu yıl da Ramazan ayının 15. günü yani Dünya Yetimler Günü’nde Karaman’daki yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuğumuza yine hayırseverlerimizin ve gönüllülerimizin de katılımıyla bayramlık kıyafet hediye etmeyi planlamaktayız. İnşallah bu özel günde yaşanacak bereketi   paylaşmak üzere tüm hayırseverlerimizin yardımlarına ve katılımlarına talibiz. 
Ayrıca 22 Haziran’da Ermenek’te ve 23 Haziran’da Karaman Aktekke Meydanında Dünya Yetim Günü vesilesiyle yetim ailelerin, mülteci kardeşlerin ve tüm halkımızın katılımıyla gerçekleştirilecek iftarda oruçlarımızı birlikte açmayı hedeflemekteyiz.  
Hâlihazırda Karaman İHH olarak öz kaynaklarımızla ilimizdeki 12 ve genel merkezimizin desteğiyle 88 olmak üzere, toplamda 100 Karamanlı yetimimize aylık 100 TL olarak destek sağlamaktayız. İhtiyaç sahibi yetimlerimize ulaşma noktasında halen var gücümüzle çalışmaktayız ve inşallah önümüzdeki günlerde bu sayı artarak devam edecektir. 
Yetimlerimize sağlanan bu destek çoğunlukla mağfiret ayında yetim hesabında biriken bağışlarla karşılanmaktadır. Bu noktada hayırseverlerimizin katkılarıyla önümüzdeki yıl daha çok yetimimize hami olmayı Rabbimiz’den niyaz ediyoruz. 
Aynı zamanda Mut Caddesi Ticaret İl Müdürlüğü karşısındaki dernek binamızda öğrencilere, yetimlere, mültecilere, ve ihtiyaç sahiplerine yönelik insani yardım bağlamında çalışmalar yapılmaktadır. Karaman İHH olarak ülke genelinde ve diğer İslâm coğrafyasındaki yetimlerimize hami olup, halkımızın teveccühünü gösteren farklı çalışmalar da gerçekleştirmekteyiz.
İlk etapta 200 İHH Ramazan Kumanyası ve 250 adet Ramazan Çocuk Paketi’ni yetimlerimize ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktayız. Ramazan boyunca bu yardımlarımız; kumanya, ayni ve nakdi olarak devam edecektir. Sponsorlarımız ve hayırseverlerin desteğiyle yetimlerimize ve ailelerine yönelik piknik, İstanbul Gezisi, yetim kardeş hatıra ormanı, kahvaltı programı, ailelerle kaynaşma iftarları, belgesel film gösterimi, tarihi ve kültürel miraslarımızı tanımaya yönelik geziler ve sportif faaliyetler gerçekleştirdik. 
Karaman İHH kadın kollarımızın haftalık yetimlerimizin anneleriyle buluşmaları, el emeği göz nuru çalışmalarıyla hazırladıkları el işlerini ve gıdaların sunulduğu kermesler, sohbetler, düzenlenmektedir. 
Karaman İHH olarak Zekat, Fitre, Fidye, Sadaka ve Bağışlarınıza talibiz.
Mevlâm Tüm Hayırlarımızı Kabul etsin. Tüm yıl boyunca her türlü yardım ve faaliyetlerimiz destekleriniz ölçüsünde devam etmektedir. Selam ve Dua ile…”