Uluslararası Sevgi ve Barış yürüyüşü

TAKİP ET

Karaman Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Hz. Mevlâna'yı uğurlama etkinlikleri yarın başlıyor.

HZ. MEVLÂNA'YI UĞURLAMA ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

Etkinlikler kapsamında bu yıl ilk defa 1. Uluslararası Sevgi ve Barış yürüyüşü yapılacak. 
Uluslararası Mevlâna Vakfı, Karaman Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilecek olan programa farklı ülkelerden misafirlerde katılacak.  Etkinlikler yarın Cuma Namazından sonra Aktekke Meydanı’nda başlayacak.
Yapılacak yürüyüşle ilgili güzergah belli oldu. Başlama yerinin yarın saat 14'de Hz. Mevlana'nın annesi Mümine Hatun ve yakınlarının bulunduğu Aktekke Camisi olarak belirlendi.
Aktekke Camisi önünden başlayan yürüyüş güzergahında il durak Dinek Köyü olacak. Burada yapılan konuklamanın ardından Cumartesi günü Dinek Köyü'nden Konya'nın Arıkören Köyüne kadar yürüyüş gerçekleşecek. Arıkören Köyü'nde konaklama yapılacak.
Üçüncü gün yani 1 Mayıs Pazar günü ise Arıkören Köyü'nden Konya'nın Çumra ilçesine kadar yürüyüş gerçekleşecek ve burada konaklama yapılacak.
2 Mayıs Pazartesi günü Çumra'dan başlayacak yürüyüş Kaşınhanı beldesine kadar devam edecek. Beşinci gün 2 Mayıs Salı günü Kaşınhanı'ndan başlayacak olan yürüyüş Konya ilinde sona erecek.
Konya'da 3 Mayıs Salı günü saat 15'de Hz. Mevlana'nın türbesi ziyaret edilecek. Aynı günün akşamı ise Sema Ayini düzenlenecek.