Trafik Uygulama Noktaları Denetlendi

TAKİP ET

Trafik akışının daha düzenli ve güvenli olması yönünde alınan tedbirler ışığında Kurban bayram tatili süresince yol kullanıcılarının huzur ve güven içerisinde seyahatlerini tamamlayarak sevdiklerine kavuşmaları ve mutlu bir bayram geçirebilmeleri amacıyla ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de trafik uygulama noktalarındaki denetimler aralıksız sürüyor. 

Bu kapsamda Karaman- Konya yolu üzerinde İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tarafından yürütülen uygulamaları yerinde takip eden Vali Fahri Meral, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Karaman - Konya yolu üzerinde kurulan ve emniyet kemeri, hız kuralları başta olmak üzere trafik kurallarını anlatan video gösteriminin yapıldığı çadırda incelemelerde bulundu. 

Sürücü ve yolcuların trafik kuralları konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanan uygulama hakkında yetkililerden bilgiler alan Vali Meral, uygulama noktasında kurulan çadırda emniyet kemeri, hız, yorgunluk ve uykusuzluk gibi konuların yer aldığı sinevizyon gösterisini izledi. 

“Trafik Kurallarına Uyalım, Sevdiklerimize Kavuşalım”

Trafik denetimleri sırasında sürücü ve yolcularla bir süre sohbet ederek Kurban bayramlarını tebrik eden Vali Meral, emniyet kemeri ve hız kuralları başta olmak üzere genel trafik kurallarına uymaları konusunda sürücü ve yolculara uyarılarda bulunarak bayram tatili dönüşlerinde, kazasız ve belâsız hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu.

Vali Fahri Meral’in Karaman - Konya yolu üzerinde trafik uygulama noktasındaki denetlemelerine İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar da eşlik etti.

Kurban Bayramı tatili süresince trafik güvenliği konusunda farkındalığı artırmaya ve meydana gelebilecek kazaları önlemeye yönelik olarak Bakanlığımız tarafından başlatılan “Kırmızı Düdük” ve “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganı ile sürücülerle yüz yüze görüşmeler yapılarak kampanya çerçevesinde destek verilmeye devam edecek. 

Yine Bakanlığımız tarafından başlatılan uygulama kapsamında, Karayolu Trafik Güvenliği konusunda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve kamuoyunda gerekli farkındalığın oluşturulması amacıyla 09-31 Ağustos 2019 tarihleri arasında Kurban Bayramı tatil dönemi süresince trafik güvenliğine yönelik farkındalığı artırmak amacıyla çocuklara yönelik “Hayatı Korumak İçin Senin de Kemerin Ses Getirsin” sloganıyla “Kemerin Ses Getirsin” isimli ödüllü video yarışması düzenlenecek. 

Yarışma kapsamında Hayatı Korumak İçin Senin de Kemerin Ses Getirsin sloganıyla ülke genelinde kurban bayramı süresince trafikte aileleri ile birlikte seyahat eden çocuklardan, araç sürücüsü ve araçtaki diğer yolcuları emniyet kemerlerini takmaları konusunda bilinçlendirdiği ve uyardığı görülen videolardan n çok beğeniyi alan ilk 100 çocuğa scooter, kask ve koruma ekipmanı hediye edilecek. Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.trafik.gov.tr internet adresinden ulaşılabilir.