Taşınmaz Kültür Varlıkları..

TAKİP ET

2017 Mali yılında proje ve proje uygulamaları yardım başvuruları Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne yapılacak.

Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bakanlık tarafından sağlanan yardımlardan faydalanmak isteyen Tescilli Taşınmaz Kültür Varlıkları duyuruda bulundu. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından alınan bilgilere “Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik” çerçevesinde 2017 Mali yılında proje ve proje uygulamaları yardım başvuruları İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerine yapılacak.
Proje Yardımları için son başvuru tarihi 26/09/2016 ve Proje Uygulama Yardımları için ise son başvuru tarihi 12/12/2016 olarak belirlendi. Söz konusu tarihlerden sonraki başvurular dikkate alınmayacağı belirtildi.
Toplu başvurular ise taşınmaz kültür varlıklarının sokak ve doku bütünlüğü içerisinde korunabilmesi için ilgili idare katılımıyla toplu olarak yapılacak.
Toplu uygulama yardımlarında özgün malzeme temini amacıyla varsa ayni yardım ihtiyacı ilgili idare tarafından belirlenir ve başvuru dosyalarına eklenecek. Uygun görülen toplu başvurular değerlendirilmek üzere komisyona sunulacak.