SEYAHAT ACENTELERİNE KOLAYLIK SAĞLANMIŞTI

TAKİP ET

Karaman Turizmi Dünyaya Açılıyor' projesi çerçevesinde hazırlanan paket turlar, Karaman için gerekli ilgiyi görmeyerek yeterli olmadığı gözlendi.


PAKET TURLAR, “KARAMAN TURİZMİ DÜNYAYA AÇILIYOR” PROJESİNDE ZAYIF KALDI

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile MEVKA’nın da destek verdiği paket tur programlarıyla turistler için daha rahat gezi olanaklarının oluşturulması hedeflenmişti.
Paket Turlar aracılığı ile Karaman’ın tanıtımı açısından geniş kapsamlı yer alan projede, Turizm profesyonellerinin organize edilmesiyle birlikte artık Karaman’a gelen turistler yöresel kahvaltılarını edebilecek, foto safariye çıkabilecek, çadır kampları kurup buralarda konaklayabilecek, doğada trekking, hiking yapabilecek ve sanat meraklısı turistler de geleneksel ok yapımını yerinde görebilecek, ebru ve hat sanatlarını öğrenebileceklerdi.
SEYAHAT ACENTELERİNE KOLAYLIK SAĞLANMIŞTI
Proje kapsamında Karaman’daki turistik yerlerin paket turlar haline getirilmesi seyahat acenteleri için de büyük kolaylık sağlaması hedefleniyordu. Karaman’a gelen turistler nerelere gitmeleri gerektiğini bilecek ve bu doğrultuda istedikleri yerlere hazırlanan paket turlar doğrultusunda karar verebilecekti.
MEVKA DESTEĞİNE RAĞMEN…
Karaman’da belediye belgeli konaklama adı altında otel ve benzeri işletme tesislerini kullanan yabancı turist sayısı bir elin beş parmağını geçmedi.
Yabancı turist sayısında Karaman’da 224 kişi konaklarken, bu rakam geçtiğimiz yıl 253 kişiyi geçmedi.
Karaman’ın özellikle inanç turizmi için önemli bir yer teşkil ederken bu konuda Karaman’a sürekli çalışma desteği sağlayan MEVKA, özelikle Karaman bölgesinde turizmin gelişmesi için önemli çalışmalar yapıyor.
MEVKA, bu değerlerin tanıtılması için her zaman destek verirken, ‘Karaman Turizmi Dünyaya Açılıyor‘ projesiyle de yakından ilgilenmişti.
Öte yandan bir dikkat çekici araştırma ise Karaman’da 2014 yılında 79 bin 869 yerli, 3 bin 449 yabancı turist ziyaret ederken 105 bin 416 kişi de gecelik konaklama sağlamıştı.

Haber: Serdar ÖZGÜR