Şair Şaşma'ya  Samsun'dan Üçüncülük Ödülü

TAKİP ET

Samsun İlkadım Belediyesi tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenen Cemal Safi Şiir Yarışması Sonuçlandı. Sanatın iki seçkin dalı olan şiir ve musikiye hatırı sayılır iz bırakarak, Türk Edebiyatında haklı bir yer edinen Samsunlu Merhum Şair Cemal SÂFİ isminin anılması ve yaşatılması adına bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve “Gelin Birlik Olalım, Yarın Çok Geç Olmadan” sloganıyla Birlik - Beraberlik, Kardeşlik ve Dayanışma ruhunun konu edildiği yarışmaya ilimizden katılan Şair İbrahim Şaşma ‘Devran’ isimli şiiri ile üçüncülük ödülüne layık görüldü. 
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem sebebi ile zarar gören illerimiz adına 11 adet Onur Ödülünün verildiği, ödül alan şairler adına İlkadım Belediyesince takdir edilen bir miktar maddi ödülün deprem bölgesinde kullanılmak üzere Afad'a bağışlandığı yarışmada Karamanlı Şair Şaşma’ya Adıyaman Onur Ödülü verildi.
Şair Şaşma basın kuruluşumuza yapmış olduğu açıklamada elde etmiş olduğu bu derecenin kendisini çok onurlandırdığını, Türk edebiyatına nitelikli eserler bırakmak ve Karaman ilinin Dil Bayrağını farklı coğrafyalarda dalgalandırmak için “Şaşmadan Yola Devam” sloganıyla aynı coşku ve kararlılıkla yazmaya devam edeceğini dile getirdi.  
 



karaman ibrahim şaşma