Şair Şaşma'dan Beş Ayrı Edebiyat Zaferi Daha

TAKİP ET

Katıldığı yarışmalarda aldığı başarılı sonuçlar, yayımlanmış eserlerinin geniş kitlelerce beğenilmesi ile edebiyat dünyasında yükselişini sürdüren, ilimiz şair ve yazarlarından İbrahim Şaşma edebiyat yarışmalarından yine başarı ödülleri ile döndü.

Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği tarafından düzenlenen Anne ve Kudüs temalı deneme yarışmasına ilimizden katılan Şair Şaşma, Anneye ve Aşka isimli eseri ile birincilik ödülüne layık görüldü. Şaşma’ya ödülü mayıs ayı içerisinde Trabzon’da yapılacak olan törenle verilecek. Memur Sen Konfederasyonu Eğitim- Bir-Sen (Eğitimciler Birliği Sendikası) tarafından tertip edilen “Asrın Felaketi, Dayanışmanın Tarihi” temalı deneme yarışmasında da Şair Şaşma’nın “ Bir Şehri Kalbinden Öpmek” isimli eseri ikincilik ödülüne layık görüldü. Şaşma Malatya ilinde düzenlenen törende ödülünü Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan aldı. Ayrıca İstanbul ilinde Dört Kapı Dört Makam Eğitim Kültür Araştırma Derneği ile Dört Kapı Yayınevi tarafından tertip edilen İmam Ali ve Nevruz konulu şiir yarışmasında da Şair Şaşma “Uçun Turnalar Uçun “ isimli eseri ile ikincilik ödülüne layık görüldü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet’in kurucu değerlerine ithafen düzenlediği “100. Yılın Öyküsü, Şiiri” adlı ulusal öykü ve şiir yarışmasında ve Hatay Altınözü Kaymakamlığı ile Altınözü Belediyesi, tarafından düzenlenen deprem temalı öykü yarışmasında Şaşma’nın eserleri yayınlamaya değer eser kategorisinde ödüle layık görüldü.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Şair Şaşma “bu etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ederim.  Kendimi bildim bileli edebiyat dünyasına nitelikli eserler bırakmak için çaba sarf ediyorum. Aynı zamanda şehrimin tanıtımı adına bu etkinlikleri büyük bir fırsat olarak kabul ediyorum.  Edebiyat yolunda yürüyüşüm aynı kararlılıkla devam edecektir” dedi.