Regaip Kandili Mesajları

TAKİP ET

DR. RECEP ŞEKER; “ÜÇ AYLAR VE REGAİP KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN.”

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, Üç Aylar ve Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Dr. Recep Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Aziz Milletimiz ile birlikte mübarek bir üç aylara ve Regaip kandiline ulaşmanın sevinç coşkusunu yaşıyoruz. Karamanlı hemşerilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın üç aylar ve Regaip kandilini en kalbi duygularımla kutluyorum.

İdrak edeceğimiz üç aylar olarak bilinen mübarek Recep, Şaban ve Ramazan ayları içerisinde; Regaip, Miraç, Berat kandilleri ile Ramazan ayını ve bin aydan daha hayırlı mübarek Kadir gecesini ve Ramazan Bayramını barındırmaktadır.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in “Recep Allah’u Teâlâ’nın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ümmetimin ayıdır “ buyurduğu bu mübarek gün ve geceler yeniden derin bir tefekkürün, esaslı bir murakabenin ve kapsamlı bir nefis muhasebesinin yapılması için çok önemli bir fırsattır.

Yüce Allah’ın (C.C) rahmetini, lütuf ve keremini kulları üzerine bol bol ihsan ettiği bu müstesna gün ve geceleri fırsat bilerek, dargınlıkları ve kırgınlıkları bir tarafa bırakıp elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, yüce dinimizin istediği sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine katkı sağlamalıyız.

Bu duygu ve düşünceler ile Karamanlı hemşerilerimizin tüm vatandaşlarımızın ve İslam Âleminin mübarek üç aylar ve Regaip Kandilini en içten dileklerimle kutlar, ülkemizin birlik ve beraberliğine, Aziz Milletimizin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını Yüce Allah (C.C)’tan niyaz ederim.” dedi.

KARAMAN BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞ KALAYCI

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 26 Ocak Perşembe günü idrak edeceğimiz Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak vatandaşların kandilini tebrik etti.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, mesajında: “İnsanlara lütuf ve inayetin ihsan edildiği, rahmet ve merhamet kapılarının aralandığı bu müstesna gecede; Yüce Allah’a hamd-ü senalarımızı sunarak Regaip Kandilimizin ve üç ayların hayırlar getirmesini temenni ediyor, Karaman halkı başta olmak üzere milletimizin ve İslam âleminin kandilini kutluyor, tüm hemşehrilerimi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

KARAMAN TSO BAŞKANLARI ÇELİK VE ALKAN

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan  Regaip Kandili dolayısıyla yayınladıkları mesajda; “Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için dua edenlerin, dualarının kabul olduğu bir Regaip Kandiline daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Bu gece kalbimizi huzura erdirebilmek için her türlü kin, nefret ve intikam duygularından arınmanın, yüreklerimizi iman, ilim, hikmet ve hakikat nuruyla aydınlatabilmenin anlam ve hikmetini düşünmek için güzel bir fırsat. Birlik ve kardeşlik duygularıyla bunu değerlendirebilmeyi arzu etmekteyiz. Üç aylara girdiğimizin habercisi olan bu gecede, manevi havayı fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlâki niteliklerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; manevi duyguların yoğunlaştığı mübarek üç ayların başlangıcı ve müjdeleyicisi olan Regaip Kandili’nin  insanlık  için sevgi ve huzurun birlikteliğinde hayırlara vesile olmasını  temenni ediyoruz.” ifadelerine yer verdiler.

ERMENEK BELEDİYE BAŞKANI ATİLA ZORLU

Allah’ın rahmetinin üzerimize manevi bir sağanak gibi yağdığı, lütuf ve kereminin bizleri kuşattığı, Mübarek Üç Ayların manevi ikliminin ilk esintisi Regaib Kandilini idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Manevi coşkunun daha yoğun yaşandığı rahmet, mağfiret ve merhamet mevsimi olan üç aylar ve içerisinde barındırdığı kandiller; insanların kalplerini yakınlaştıran, dostluk, komşuluk, akrabalık ve kardeşlik duygularını arttıran, maneviyatımızın aydınlanmasına vesile olan özel ve güzel gecelerdir.

Bu mübarek gün ve geceleri fırsat bilerek gönlümüzü herkese açmalı, kardeşlik hislerimizi güçlendirmeli, birlik ve beraberliğimizi korumak için çaba harcamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta hemşehrilerim olmak üzere, Ülkemiz ve İslam âleminin Regaib Kandili'ni ve Mübarek Üç Aylarını tebrik ediyor, bu mübarek gün ve gecelerin İlçemize, Ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

 

 

CHP İL BAŞKANI AYŞEGÜL YILDIZ

Bu gece Üç Aylar'ın başlangıcı sayılan Regaib Kandili idrak edilecek. Regaib Kandili rahmeti, bereketi ve mağfireti bol Üç Aylar'ın manevi iklimine girildiğinin habercisidir. Ülkemizin milletçe yaşadığı sorunları aşabilmek için kin ve nefret yerine adaleti, merhameti, düşmanlık yerine dostluk ve kardeşliği, ayrılık yerine birlik ve beraberliği güçlendirilmelidir. Barış, huzur ve mutluluk içinde yaşayabilmek için hak, hukuk, adalet, merhamet, erdem ve faziletlerin hayata hakim kılınmasını temenni ediyorum. Bu mübarek gün, gece ve aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olması dileklerimle, Regaip Kandilimiz mübarek olsun.