Ramazan Bayramı Kutlama Mesajları

TAKİP ET

KARAMAN VALİSİ MEHMET ALPASLAN IŞIK

Vali Mehmet Alpaslan Işık, tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını kutladığı mesajında; “Karamanlı Hemşehrilerim; 

Bolluk ve bereketin, huzur ve güvenin yaşandığı, rahmet, mağfiret ve cömertliğin zirveye ulaştığı, Ramazan ayını geride bırakarak, sevgimizi, umutlarımızı, kardeşlik ve dostluğumuzu paylaşma, toplum olarak kaynaşma ve dayanışma günü olan bayrama ulaşmanın huzur ve sevincini yaşamaktayız.

Mübarek Ramazan ayını salgın nedeniyle geçen sene olduğu gibi bu sene de hiç alışık olmadığımız şekilde idrak ettik. Evlerimizde kalarak ayrıca çetin bir sınavdan geçtik ve geçmeye devam ediyoruz. Gösterdiğiniz sabır ve anlayışa şükranlarımı sunuyorum.

Her ne kadar da buruk sevdiklerimizden mesafeli bir bayram geçirmek zorunda kalsak da eninde sonunda bu mesafenin ortadan kalkacağı güzel ve sağlıklı günlere birlikte kavuşacağımıza inancım tamdır.

Bayram tadında nice günler yaşamanız dileğiyle Mübarek Ramazan Bayramınızı kutlar, saygılarımı sunarım” dedi.


AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ DR. RECEP ŞEKER 

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimiz ile birlikte bir Ramazan Bayramına daha ulaşmanın sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz. Karamanlı hemşerilerimin ve tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Ramazan Bayramımız mübarek olsun. 

Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkileyen Covid-19 virüsü salgını nedeniyle ülkemizde de önemli tedbirler alınmış, bazı kısıtlamalara gidilmiştir. Bu sene de ne yazık ki, Ramazan Bayramını hepimizin sağlığı, ülkemizin bu salgından bir an önce kurtulması için evlerimizde geçiriyoruz. Bu sıkıntılı ve mahzun günleri Millet olarak hep birlikte biran önce atlatıp sağlıklı ve güzel günleri yaşamayı Yüce Allah (C.C)’tan niyaz ediyorum. 

Bayramlar dargınlıkların unutulduğu, sevgi ve saygının arttığı, herkesin birbirine sevgi ve hoşgörüyle baktığı en güzel anlardır. Yine Bayramlar kardeşliğin pekiştiği, birlik ve beraberliğin güçlenerek bütün toplumu kuşattığı, özümüzle, kültürel zenginliğimizle buluştuğumuz, yetimlerin, öksüzlerin ve tüm buruk gönüllerin tamir edildiği, tüm ihtiyaç sahiplerine yardım elinin uzatıldığı, çocukların sevindirildiği sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma günleridir.

Bu duygu ve düşünceler ile Milletimizin, değerli Karamanlı hemşerilerimizin ve tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla tebrik eder, hayırlara bereketlere, sağlık ve afiyete vesile olmasını ve tüm insanlığa huzur, mutluluk ve barış getirmesini Cenabı Haktan niyaz ediyorum. 

Ayrıca; içinde bulunduğumuz bu mübarek günlerde İsrail’in Kudüs’te sivil ve savunmasız Filistin halkına karşı Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’da ve çevresinde uyguladığı insanlık dışı şiddet ve zulüm utanç vericidir. Terör Devleti İsrail’in yapmış olduğu bu saldırıları şiddetle kınıyor, saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Yüce Allah (C.C)’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar temenni ediyorum.” dedi.


CUMHURİYET HALK PARTİSİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ AV. İSMAİL ATAKAN ÜNVER

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver Ramazan Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Ünver’in mesajı şu şekilde:

“Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Covid-19 salgını gölgesinde geçirdiğimiz mübarek Ramazan ayında paylaşmayı, yardımlaşmayı ve dayanışmayı büyüten, tüm maddi zorluklara rağmen yardıma muhtaç olanın yanında olan milletimiz ve dünyanın bir ucunda da olsa aynı duada buluşan tüm İslam alemi olarak bir Ramazan Bayramı’nı daha karşılıyoruz.

Pandemi sürecinin başından beri düzenlenen her yardım ve dayanışma kampanyasına destek veren, çeşitli zorlukları “iyiliği büyüterek” aşan bir millet olarak; acılarımızla, kayıplarımızla ve her ne olursa olsun bitmek, tükenmek bilmeyen umutlarımızla bayramın huzur veren ruhunu eksiksiz yaşayacağımıza olan inancımızdan bir şey yitirmediğimizi belirtmek istiyorum.

Bu bayram büyüklerimiz ve küçüklerimiz ile bir araya gelemeyecek, sevdiklerimizle kucaklaşamayacak olsak da bu zorlukların da üstesinden gelecek; refah içinde, kardeşçe ve bir arada kutlayacağımız bayramlara kavuşacağız.

Ruhunda dayanışma olan Ramazan Bayramı’nın İslam alemine ve tüm dünyaya refah, adalet, huzur ve mutluluk içinde yaşayacağımız güzel günler getirmesini temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayı boyunca tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin ve yardımların kabul olması dileğiyle başta siz kıymetli hemşehrilerim olmak üzere tüm yurttaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”


KARAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİS BAŞKANI AHMET ÇELİK VE YÖNETİM KURULU BAŞKANI M.GÖKHAN ALKAN

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı M.Gökhan ALKAN Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesajda; 

“Rahmet ve mağfiret ayı olan bir Ramazan-ı Şerif'i daha geride bırakmanın ve mübarek Ramazan Bayramı'na ulaşmanın sevinicini hep birlikte yaşıyoruz. Toplumsal yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız, insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut, sevgi veren, birlik ve dirliği sağlayan özel günlerdir. Bayramlarda sevgi, saygı, birlik ve kardeşlik duygularını hep birlikte tadarız. Bayramlar bizim için barıştır, dayanışmadır, birliktir ve kardeşçe kucaklaşmadır.

Her ne kadar tüm dünyanın mücadele ettiği Covid-19 salgını sebebi ile ülkemizde uygulanan tam kapanma yasağından ötürü bu Ramazan Bayramını sevdiklerimizden ayrı geçirecek olsak da, kalplerimiz ve gönüllerimiz bir olacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz bir zorluk yoktur. Bu zor günleri de el ele vererek hep birlikte geride bırakacağız. 

Bu duygu ve düşüncelerle  Ramazan Bayramınızı en samimi duygularımızla kutlar, barış, sevgi, kardeşlik, dostluk ve huzur içerisinde nice bayramlara kavuşmanızı temenni eder, sevgi ve saygılarımızı sunarız.” ifadelerine yer verdiler.


KARAMAN TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI EKREM ÇAVAŞ VE MECLİS BAŞKANI CAFER BİNİCİ

Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş ve Meclis Başkanı Cafer Binici Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladılar. 

Başkanlar mesajlarında;

Bayramlar insanların birbiriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinleştiği günlerdir. 

Dostlukların ve arkadaşlıkların güçlendiği Ramazan Bayramı günlerinin; ülkemizin huzur, güven ve mutluluğuna; karşılıklı dayanışma ve hoşgörü fikrinin daha da güçlenmesine, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılmasına, tüm insanlık için barış ve huzur getirmesine vesile olmasını diler, vatandaşlarımızın, üyelerimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutlar, tüm halkımıza sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni eder, saygılarımızı sunarız" dediler.


İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI EYYUP ÇAYIR: ‘SALGININ VE ZULMÜN GÖLGESİNDEKİ SON BAYRAMIMIZ OLSUN’

“Mübarek Ramazan ayını uğurlarken bizler kısıtlı imkanlarla da olsa bayrama erişmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Fakat ne yazık ki Filistinli kardeşlerimiz İsrail zulmünün gölgesinde ilk kıblemiz Mescidi Aksa’da Kudüs’te zalimlere karşı mücadele ediyor.

Rabbim bu mübarek günlerde Tüm İslam Coğrafyalarında Müslüman kardeşlerimize yapılan zulmün sona erdiğini, Filistin’in özgürlüğüne kavuştuğunu, salgının sona erdiğini ve eski güzel günlerimize sağlıkla döndüğümüzü görebilmeyi cümlemize nasip etsin inşallah.

Salgının ve Müslüman zulmünün gölgesindeki son bayramımız olmasını Cenab-ı Haktan niyaz eder, tüm kardeşlerime hayırlı bayramlar dilerim.


AK PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI ABİDİN ÇAĞLAYAN

Müslümanların bu bayrama da boynu bükük, yüreği yaralı, gözleri yaşlı girdiğini belirtti.

AK PARTİ İl Başkanı Abidin Çağlayan "İsrail’in ilk kıblemiz Mescidi Aksa’ya yönelik maalesef her Ramazan ayında gerçekleştirdiği menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz.Filistindeki  kardeşlerimizin içinde bulunduğu durum, bizleri de derinden etkiliyor, sevincimizi gölgeliyor. İnşallah, bu mübarek günler, kardeşlerimizin kurtuluşuna; tüm insanlığın huzur ve güven içinde geleceğe umutla bakabilmesine vesile olur.”

"Malum salgın sebebiyle bu Ramazan, daha öncekilerde olduğu gibi, sevdiklerimizle, dostlarımızla iftar sofralarında birlikte olamadık. O yüzden biraz buruk ve hüzünlü geçti bu güzel günler. Şimdi yeryüzünün her köşesinde oruçla ve ibadetleriyle Rabbine yönelen herkes için bayram vakti, yeniden kucaklaşacağımız, hasret gidereceğimiz günler yakındır. Evde olmamız, bayramı yaşamamıza engel değil. Hep birlikte bu bayramı evlerimize sığdıralım. Daha nice güzel bayramları neşeyle, sevinçle, coşkuyla, yan yana kutlayacağız. Yeter ki sağlıklı kalalım. Mübarek Ramazan Bayramı'nın sıkıntılarımızdan kurtuluşa vesile olmasını, gönüllerimize ferahlık, ülkemize güzellikler getirmesini, yeryüzündeki tüm mazlumlar için güzel günlerin başlangıcı olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

Başta Karamanlı hemşerilerimiz olmak üzere Ülkemin ve İslam âleminin Ramazan bayramını kutluyor, bu mübarek günlerin insanlığa huzur,sağlık ve mutlululk getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum.



CHP KARAMAN İL BAŞKANI MUSTAFA CEM KAĞNICI

Ramazan ayı fazilet bakımından nice güzelliklerin bahşedildiği mübarek bir zaman dilimidir, Ramazan Bayramı da bu mübarek ayın ödülüdür. Ramazan Bayramı sevdiklerimizle birlikte olduğumuz, buluştuğumuz manevi duygularımızın coşkusunu yaşadığımız önemli bir bayramdır. Bu yıl Ramazan Bayramımızı tam kapanma ile geçireceğiz. Ümit ediyoruz ki bayram sonrası ülkemizde vaka sayıları istenen düzeye iner ve gerekli bütün önlemler alınarak yeni normalleşme sürecine geçebiliriz. Aksi halde milletimizin, esnafımızın ve işçilerimizin dayanacak gücü kalmamıştır. 

Bu zor günlerde paylaşmak güzeldir. “Allah yolunda harcayıp da arkasından başa kakmayan ve gönül kırmayanlar için Allah katında mükâfatlar vardır.(Bakara suresi (2), 262)” İslam bizlere "Bir elin verdiğini öbür elin duymasın." diyerek bir Müslümanın hayır ve hasenatta nasıl bir yol izlemesi gerektiğine dair en güzel örneklemeyi yapıyor. Covid-19 virüsü sebebiyle zor geçen günlerde bizlerde Cumhuriyet Halk Partisi olarak imkanlar doğrultusunda vatandaşlarımız ile paylaştık, bir nebze destek olmaya çalıştık.  

Bu seneki Ramazan bayramı farklı yaşanacak, her geçen yıl “nerede o eski bayramlar” dediğimiz son yıllarda, bu sene gerçekten de eski bayramlarımızı arayacağız. Dünya’yı ve ülkemizi etkisi altına Covid-19 virüsü sebebiyle bayramlarımızı buruk şekilde, sevdiklerimizden uzak olarak kutlamaktayız. Hepimiz evimizde olacağız bu bayram. Ancak sevdiklerimize farklı iletişim yolları ile ulaşarak bayramımızı coşkuyla kutlayacağız. Geleneklerimizi yaşatmaya çalışacağız. Bu şekilde yaşadığımız son bayram olması en büyük temennimiz. Tüm Karamanlı hemşerilerime de bu zor günleri birlikte aşabilmemiz adına bayram boyunca tam kapanma kurallarına uymaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum. 

Umut ediyorum ki daha güzel günlerde, bayramlarda yine hep birlikte olacağız, unutmayalım ki her şey birlikte güzel. O güzel günlere, yine birlikte coşkuyu, sevinci, hüznü ve umudu paylaştığımız günlere kavuşmak dileklerimle tüm İslam aleminin ve yurttaşlarımızın Ramazan Bayramını kutluyorum. 


İYİ PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI İSMET HATİPOĞLU

İYİ Parti Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu'nun Ramazan Bayramı Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj. 

Zor günlerden geçtiğimiz, ekonomik krizin neredeyse her kesimi etkilediği,  umutsuzluğun arttığı, salgının tüm dünyayı sardığı bir süreçte Ramazan Bayramına kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. İnşallah Ramazan Bayramı; içinde bulunduğumuz bu zor günlerinde son bulmasına bir vesile olur. Filistin'de, Doğu Türkistan'da ve dünyanın diğer yerlerinde zulüm gören Müslümanları; görmezden gelen, sözde medeni olduğunu iddia eden ülkeleri ve bu zulme sessiz kalan herkesi de kınıyorum. Bu zulümlerinde bir an önce son bulmasını yüce Allah'tan diliyorum.

Tüm Karaman'lı hemşehrilerimin, İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını kutlar; eş, dost ve akrabalarımızla beraber olabileceğimiz daha nice bayramlara da bir an önce kavuşma temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


PANKOBİRLİK GENEL BAŞKANI RECEP KONUK

“Bizim için bayramların manevi ihtivası, yüklendiği değerler manzumesi maddi ve fiziki ihtivasından daha mühimdir. Bizim için bir birimizi görmekten çok, gönüllerin kucaklaşması önemlidir Bayramlarda. Biz bu bayramda mekân ve mesafe engeli tanımayan gönüllerimizle daha sıkı sarılacağız bir birimize. Eş dost, akraba, komşu gönül sıcaklığı, yürek bağı ile aynı mekânda değilse bile aynı iklimde buluşacağız bu bayramda. Bu bayramda da bayramlara has yardımlaşma ve dayanışma iklimini tezahür ettireceğiz, hatta bayramlarda bir başka tezahür eden bu değerimize bu bayramda daha sıkı sarılacağız. Çünkü bu bayramda salgın nedeniyle işini kaybeden, çalışma imkânı bulamayan, işi gücü aksayan kardeşlerimizin hanelerine de bayram coşkusu ve sevincini ulaştırma yükümlülüğümüz var.  Milletimizin bu ay içerisinde gösterdiği asaletin ve yüksek şuurun bir sonucu olarak, her yerde yardımlaşmayı ortak bir tavır olarak tezahür ettirmesi, aynı ezan, aynı kıble, aynı hayır duaları ve aynı değerleri paylaşarak ülkemizin her tarafında ortak bir manevi havayı teneffüs ettirmesi, yardımlaşma ve dayanışma konusunda gösterdiği duyarlılık bizi millet yapan bağların ne kadar güçlü, derin ve kopmaz olduğuna dair inancımızı pekiştirmiştir. Ramazan ayı münasebetiyle yaşadığımız bu manevi iklimin bizim coğrafyamızda ilelebet egemen olması en büyük temennimizdir. Bir başka temennimiz daha vardır, yoksula ve ihtiyaç sahibine yardım etmekten kimsenin imtina etmediği ülkemizde, bizim gönlümüzden geçen; yardımlara ihtiyaç duyacak hiç kimsenin kalmamasıdır. Bizim temennimiz ve çabamız bizim coğrafyamızın ve bizim milletimizin dünyanın en zengin, en müreffeh ülkesi ve milleti olması içindir. Her bayram bir önceki bayrama göre daha çok köyün, daha çok evin, daha çok üreticinin bayramları bayram gibi geçirmesi için üzerimize düşeni eksiksiz yapmış olmanın gönül rahatlığı ve başarmış olmanın öz güveni ile bayramların daha bir bayram gibi yaşanacağı, yokluk ve yoksulluğun belinin her yıl bir önceki yıla göre daha çok kırıldığı bir Türkiye ve tarım sektörü hedefimize hızla ilerliyor,  bizim evlatlarımızın her bayramda bir önceki bayramdan daha çok yüzlerinin gülmesi ve bayramların tadına tat, coşkusuna coşku katmak için çalışıyor, bu toprakların ve bu toprakların çocuklarının yüzünü güldürmek için çalışan herkese dualarımızda ilk sırada yer veriyoruz. Salgınla mücadeleden bir an önce ve milletimizin hiçbir ferdinin sıkıntıya düşmeden başarıyla çıkmamıza vesile olması, bir daha hiçbir bayramı bir birimizden uzakta ve kapımız kapalı geçirmememiz, sağlıklı ve sıhhatli günlerde kutlayacağımız, kapılarımızın da gönüllerimiz gibi ardına kadar açık olduğu, gönüller kadar bedenlerin de kucaklaştığı nice bayramlara erişmek temennisiyle tüm üyelerimizin, bütün çiftçilerimizin, hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm inananların mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder, bu rahmet ve bereket günlerinin hayırlara vesile olmasını dilerim” şeklinde konuşan Başkan Recep Konuk rahmet ve bereket günlerinin hayırlara vesile olmasını diledi.

“BAYRAMLARA HAS GÖNÜL ALMALARIN, YÜREKLERİ HOŞ TUTMANIN YOLUNU, YÖNTEMİNİ YİNE BULACAĞIZ”

25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. “Salgın, 3 bayramdır, bayramları alışkın olmadığımız şekilde geçirmemize, bayramları bayram gibi idrak edememize sebep oluyor. İftar sofralarını eş-dostla paylaşamadığımız, iftar sofralarında sahura kadar sohbet ziyafetleri çekemediğimiz bir Ramazan’ın ardından her bayram sabahı erkenden başlayan ve bayramın sonuna kadar süren kapı zili veya tokmağı sesini bu bayramda da duyamayacağız” ifadeleri ile mesajına başlayan Başkan Konuk, “Kapıların hep açık olduğu bir bayram yerine bu bayramı da kapılar kapalı geçireceğiz. Bayramlıklarını giymiş çocuklar, gençler sokakları hanelerimizi bu bayramda da şenlendiremeyecek. Arefe günü başlayan ve gurbettekileri yollara döken bayram vesilesiyle sıladaki ana-baba, eş, dost, akraba ziyaretleri bu sene de planlanamayacak, yapılamayacak. Büyük, küçük birçok evlat, torun, büyükbaba, büyük anne hayalini kurduğu bayramda kucaklaşma, bayram vesilesiyle hasret giderme hayalini bu bayramda da gerçekleştiremeyecek. Bu bayramda da biriken hasreti gidermeye, torun, evlat kokusunu iletemese de telefonlar ve teknoloji aracılık edecek. Kapıların bir bayram geleneği olarak ardına kadar açık olduğu bayramlara bir an önce kavuşmak için yapmamız gerekeni içimiz buruk olsa da yapacağız ve gelecek bayramlarda telafi etmek üzere hepimiz gerekli özeni göstereceğiz, buna da şükredeceğiz.

Çocuklarımızın okullara, esnafın dükkânlarına, çalışanların işlerinin başına bir an önce dönmesi, ekonomik ve sosyal hayatın normale daha fazla uzamadan dönmesi ve milletimizin tamamının sağlığı sosyal hareketliliğin risk oluşturmaması için tam kapandığımız bu bayramda evlerimizin kapıları tam kapalı gönül kapılarımız tam açık olacak. Ziyaretlerimiz, sohbetlerimiz yan yana, yüz yüze yapılmayacak ama aynı sohbetler, aynı ziyaretler teknolojinin imkânlarıyla yapılacak. Bayramlara has gönül almaların, yürekleri hoş tutmanın yolunu, yöntemini yine bulacağız. Tam kapanma nedeniyle bedenlerimizi mesafelerin ayırdığı alışkın olmadığımız bir bayram idrak etsek de bayramlara has duruş, tavır, davranış ve erdemlerimizde bir değişiklik olmayacak. Birçok kardeşimizin salgın nedeniyle yaşadığı zorluklara yine çevremizden başlayarak tek tek hepimiz merhem olacağız, kapıların kapandığı bir bayram da olsa her eve bayram sevincinin ve coşkusunun ulaşmasını sağlayacağız. Nasıl? Dayanışma ve yardımlaşmamızı bu bayramda biraz daha öne çıkararak. Hatta bu bayramda gönüllerimiz gibi elimiz de daha açık olacak ki, bu bayramda bedenen yalnız olan hiçbir kardeşimiz gönül yalnızlığı da çekmesin” dedi. 

“BİZ BU BAYRAMDA MEKÂN VE MESAFE ENGELİ TANIMAYAN GÖNÜLLERİMİZLE DAHA SIKI SARILACAĞIZ BİR BİRİMİZE”

“Çünkü biz dini bayramlarımızı sıradan bir kutlamanın, sevinç, neşe ve coşkudan ibaret zaman anlayışının dar kalıplarına sığdırmıyoruz, sığdıramayız” diyerek Ramazan Bayramına Türk milletinin bakışını izah eden Genel Başkan Recep Konuk, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Biz bayramları, hoşgörüyle bezer,  huzur iklimi ile taçlandırırız. Biz bayramları birliğimizi ve bütünlüğümüzü kuvvetlendirecek özel günler olarak kabul ederiz. Biz bayramlarda sevgimiz gibi eldekini de paylaşır, milletçe dayanışma ve yardımlaşmanın manevi hazzını tadarız. Biz bizim manevi coğrafyamızda her sene her iki bayramda da taze bir başlangıç yapar, hoşgörü ve karşılıklı muhabbet iklimini doyasıya teneffüs ederiz. Biz bayramlarda kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına yurdun dört bir yanında aynı duygu bütünlüğünde buluşur, aynı manevi havayı teneffüs eder, sevinç, coşku, heyecan kadar varsa sevincimizi gölgeleyen burukluklar onları da paylaşır, sevinç ve kederde ortaklık ederiz.

Bizim için bayramların manevi ihtivası, yüklendiği değerler manzumesi maddi ve fiziki ihtivasından daha mühimdir. Bizim için bir birimizi görmekten çok, gönüllerin kucaklaşması önemlidir Bayramlarda. Biz bu bayramda mekân ve mesafe engeli tanımayan gönüllerimizle daha sıkı sarılacağız bir birimize. Eş dost, akraba, komşu gönül sıcaklığı, yürek bağı ile aynı mekânda değilse bile aynı iklimde buluşacağız bu bayramda.

Bu bayramda da bayramlara has yardımlaşma ve dayanışma iklimini tezahür ettireceğiz, hatta bayramlarda bir başka tezahür eden bu değerimize bu bayramda daha sıkı sarılacağız. Çünkü bu bayramda salgın nedeniyle işini kaybeden, çalışma imkânı bulamayan, işi gücü aksayan kardeşlerimizin hanelerine de bayram coşkusu ve sevincini ulaştırma yükümlülüğümüz var.  Milletimizin bu ay içerisinde gösterdiği asaletin ve yüksek şuurun bir sonucu olarak, her yerde yardımlaşmayı ortak bir tavır olarak tezahür ettirmesi, aynı ezan, aynı kıble, aynı hayır duaları ve aynı değerleri paylaşarak ülkemizin her tarafında ortak bir manevi havayı teneffüs ettirmesi, yardımlaşma ve dayanışma konusunda gösterdiği duyarlılık bizi millet yapan bağların ne kadar güçlü, derin ve kopmaz olduğuna dair inancımızı pekiştirmiştir. Ramazan ayı münasebetiyle yaşadığımız bu manevi iklimin bizim coğrafyamızda ilelebet egemen olması en büyük temennimizdir. Bir başka temennimiz daha vardır, yoksula ve ihtiyaç sahibine yardım etmekten kimsenin imtina etmediği ülkemizde, bizim gönlümüzden geçen; yardımlara ihtiyaç duyacak hiç kimsenin kalmamasıdır. Bizim temennimiz ve çabamız bizim coğrafyamızın ve bizim milletimizin dünyanın en zengin, en müreffeh ülkesi ve milleti olması içindir.”

“BU EL VE GAYRET BİRLİĞİ BU TOPRAKLARIN ÇOCUKLARININ İSTİKBALİNİ AYDINLATACAK…”

Başkan Recep Konuk, mesajının son bölümünde ise şu ifadeleri kullandı: “Her bayram bir önceki bayrama göre daha çok köyün, daha çok evin, daha çok üreticinin bayramları bayram gibi geçirmesi için üzerimize düşeni eksiksiz yapmış olmanın gönül rahatlığı ve başarmış olmanın öz güveni ile bayramların daha bir bayram gibi yaşanacağı, yokluk ve yoksulluğun belinin her yıl bir önceki yıla göre daha çok kırıldığı bir Türkiye ve tarım sektörü hedefimize hızla ilerliyor,  bizim evlatlarımızın her bayramda bir önceki bayramdan daha çok yüzlerinin gülmesi ve bayramların tadına tat, coşkusuna coşku katmak için çalışıyor, bu toprakların ve bu toprakların çocuklarının yüzünü güldürmek için çalışan herkese dualarımızda ilk sırada yer veriyoruz. Biz biliyor ve temenni ediyoruz ki, bu el ve gayret birliği bu toprakların çocuklarının istikbalini aydınlatacak, bu topraklarda yaşanan her bayrama ayrı bir tat ayrı bir coşku katacaktır.

Salgınla mücadeleden bir an önce ve milletimizin hiçbir ferdinin sıkıntıya düşmeden başarıyla çıkmamıza vesile olması, bir daha hiçbir bayramı bir birimizden uzakta ve kapımız kapalı geçirmememiz, sağlıklı ve sıhhatli günlerde kutlayacağımız, kapılarımızın da gönüllerimiz gibi ardına kadar açık olduğu, gönüller kadar bedenlerin de kucaklaştığı nice bayramlara erişmek temennisiyle tüm üyelerimizin, bütün çiftçilerimizin, hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm inananların mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder, bu rahmet ve bereket günlerinin hayırlara vesile olmasını dilerim.”


CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENÇLİK KOLLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YUSUF BAŞTUĞ

Rahmetin, bereketin ve şefaatin müjdelendiği bir Ramazan ayını daha geride bırakarak, huzur içinde bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. 

Her ne kadar bu bayramda da yan yana gelemezsek de kucaklaşamazsak da evlerimize sığdırdığımız bu bayramımızın müjdeli günlerin habercisi olmasını temenni ediyorum.

Son günlerde yine görmekteyiz ki, İslam dünyası çok zor günlerden geçmekte, aynı zamanda derin acılar ve ağır kayıplar yaşamaktadır. Bayram, duaların kabul olduğu önemli günlerdendir; hep birlikte elimizi açalım ve dualarımızı insanlığa gönderelim. Dünyanın farklı yerlerinde kardeşlerimizin yaşadığı zulmün, baskının, işkencenin ve mağduriyetlerin son bulması için Yüce Rabbimize dua edelim. 

Bu Mübarek Ramazan Bayramı’nda, her şeye kadir olan, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı Yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin. Bizleri, doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın. Daha sağlıklı, güzel günlerde hep bir arada olduğumuz, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramımız mübarek olsun.


GELECEK PARTİSİ KARAMAN İL BAŞKANI KURTULUŞ KÜÇÜKSOLAK

Dinimizin, rahmet ve bereket ayı olan mübarek Ramazan-ı Şerif’i geride bırakarak, milletçe muhabbetle kucaklaştığımız  bayrama kavuşmuş bulunuyoruz. Bu vesileyle Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, bu 

mübarek bayramın, bizleri her zamankinden daha çok birbirimize yakınlaştırmasını, kardeşliğimizi, dostluğumuzu pekiştirmesini temenni ediyorum.

Gazze’de Müslüman Filistin Halkına İsrail’in 

bölgede uyguladığı insanlık dışı muamelelerin bir an önce sona erdirmesini dileyerek “Bayramın, 

bilhassa İslam coğrafyasında, acı ve umutsuzluk içinde, gözyaşları içinde yaşamakta olan kardeş  halklarımızın yaralarına merhem olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Bayramlar toplumsal barış, sevgi, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberliğimiz için mükemmel bir vesiledir. Bu vesile ile Filistin’de dökülen kanın ve gözyaşının bir daha yaşanmaması dileği ile Mübarek Ramazan Bayramının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve refah getirmesini Allah’tan temenni  ediyorum.


AK PARTİ KARAMAN İL KADIN KOLLARI BAŞKANI FATMA ÇOŞTU

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Fatma ÇOŞTU Ramazan Bayramı Vesilesiyle Yayınladığı Mesajında; 

"Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan ayını geride bırakmanın hüznü, Bayrama kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bayram; bir ay boyunca iyilik, ibadet ve tefekkürle kendini her yönüyle eğiten müminlere Ramazanı Şerif’in en güzel armağanıdır.

Koronavirüs salgını nedeniyle birkaç bayramdır sevdiklerimizle yan yana olamasak da gönüllerimiz arasında kurulmuş sağlam köprülerin bu geçici ayrılıkları teskin edeceğine inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin, milletimizin ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramlarını canı gönülden tebrik ediyor,

Ramazan Bayramının; Kudüs'te, Doğu Türkistan'da  ve tüm mazlum beldelerde yaşanan zulümlerin bitmesine, özellikle son günlerde zalim ve katil İsrail’in Müslümanlara karşı saldırılarının son bulmasına, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne kavuşmasına, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin huzur ve mutluluğuna, barışa, kardeşliğe ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.


ERMENEK BELEDİYE BAŞKANI ATİLA ZORLU

Derin bir manevi iklimi, huzur ve kardeşlik ortamını idrak ettiğimiz Ramazan ayının ardından, mübarek Ramazan Bayramı’na erişmenin mutluluğunu yaşamaktayız.

Koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler nedeniyle bu Bayramda, bayram ziyaretlerini gerçekleştirememenin, sevdiklerimizle bayramlaşamamanın burukluğunu yaşamaktayız. İnanıyoruz ki bu zor günleri gösterdiğiniz gayret, sabır ve dayanışma içinde hep birlikte geride bırakacağız. Bu nedenle riski en aza indirmek için tedbirli ve temkinli davranmaya devam edelim.

Bu düşüncelerle, Gönüllere mesafenin olmadığını, gönül birliğimizin her daim baki olduğunu hatırlatarak değerli hemşerilerimin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.

karaman karaman haber ramazan bayramı