Özbay'dan Bayram Tatilinde Yola Çıkacak Sürücülere Uyarı

TAKİP ET

Karaman Madeni Tornacılar Kaynakçılar Oto Motor ve Benzeri Tamirciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal Özbay, Kurban Bayramı tatilinde yola çıkacak sürücülere uyarılarda bulundu.

Özbay yaptığı açıklamada, "Kurban Bayramına sayılı günler kala bayram tatili nedeniyle uzun yola çıkacak olanların yolda kalmamaları için araç bakımlarını yaptırmaları önem arz etmektedir. 

Bayram tatiline birkaç gün kala oto tamircilerde yoğunluklar yaşanabileceği için araç sahiplerinin araçlarının bakımlarını şimdiden yaptırmaları gerektiği konusunda hatırlatmak istedim.

Kurban Bayramı tatili nedeniyle şehir dışı seyahatlerin oldukça yoğun olacağını aşikardır. Aracınızın bakımı önemli, bu nedenle özellikle araçlarınızın yağı ve suyunu tamamlayıp, aydınlatma sistemini kontrol etmelisiniz.

Özellikle lastikleri eskiyen araçlar büyük tehlike ile karşı karşıya, aşınan lastiklerin seyir halinde patlama riski yüksek olacağı için, duble yollar nedeniyle yüksek hızla seyreden araçların da kaza riski artmaktadır. Lastik hava basınçlarının da diş kalınlığı kadar önemli olduğu ve ayrıca doğru lastik, gerektiği kadar hava basıncı yakıt ekonomisi de sağlayacaktır.

Araçlardaki akülerin de önemli olup, yola çıkmadan akülerin durumunu da kontrol edilmesi gerekir. Kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım" dedi.