Onlar İstemiyor, Mermer Firmaları Sıraya Girdi!

TAKİP ET

*Muhtar Küçük; 'Biz köyümüz için bir şeyler yaparken, yaptığımız yerler bakıyoruz Mermer Ocağı için tahsis edilmiş'

Karaman Merkeze bağlı Karalgazi Köyünde geçtiğimiz aylarda bölgede Mermer Ocağı Ruhsatı verilmesi ve bir firma tarafından Ocak çalışmaları başlatılması nedeni ile Karalgazi ve çevre Köylerin bir araya gelerek bölgede Mermer Ocaklarını istemediklerini belirten bir toplantı yapılması ve ardından kararın iptali için yasal yollara başvuran köylüler şimdi de 2. Firmanın çalışma başlatmasının şokunu yaşıyor.

Konu ile ilgili Gazetemize bilgi veren Muhtar Ali Küçük; “Biz köyümüz için bir şeyler yapıyoruz. Mesela köy halkı hep birlikte 2 bin Tır toprak taşıyarak oluşturduğumuz Orman alanında önceki gün bir başka firma tarafından Mermer Ocağı için Numune çalışmaları yapıldığını gördük ve şok olduk.

Bu bölgede köyümüz İçme suyu deposu da var ancak ne hikmetse buraya da Mermer Ocağı arama ve açma ruhsatı verilmiş.

Zaten bölgemizde 6-7 firmanın daha ruhsat aldığı ve Mermer Ocağı araması veya Ocak açma çalışması yapacağını duymuştuk ve yavaş yavaş bu gerçekleşiyor.

Biz bunları engellemek için yasal olarak elimizden ne geliyor ise kullanacağız. Bölgemizin talan edilmesine, çoraklaştırılarak yok edilmesine gelecek kuşaklarımız için müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Bu arada ilk firmadan istenmeyen ve Gerekli Değildir kararı verilen ÇED Raporunun bundan sonraki projeler için gerekli olduğu ve ÇED Uygunluk kararı alınması için de köy halkının rızasının alınması gerektiği öğrenildi.