Öğrenciler Trafik Kurallarını Uygulamalı Olarak Öğrendi

TAKİP ET

Vali Mehmet Alpaslan Işık, 7-13 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitimi Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen güvenli trafik farkındalık etkinliğine katıldı.

12 Mayıs 2022 Perşembe günü İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik parkurunda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Işık ve eşi hanımefendi Munise Işık, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ve öğrenciler katıldı.
Etkinlik öncesinde Trafik Bölge Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından öğrencilere yönelik trafik kurallarına ilişkin bilgilendirmeler yapıldı. Akabinde parkurdaki araçlara binen miniklere polis abileri tarafından trafik kurallarına ilişkin teorik ve pratik trafik eğitimi uygulamalı olarak verildi.
Etkinliğe katılan minik öğrencilerin trafik kurallarına ilişkin sorulara verdikleri cevaplar çevrede bulunanları gülümsetirken etkinliğin sonunda bir hayli keyifli oldukları gözlemlenen öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Işık, yaşamları boyunca trafik kurallarına uymaları tavsiyesinde bulunduğu öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.