"o Sloganı Ben Atmadım"

TAKİP ET

Genç Akademisyen'e destek

 "O sloganı ben atmadım" Genç Akademisyen'e destek BERKİN Elvan’ın ölümüyle ilgili olarak Karaman’da yapılan basın açıklamasına katıldığı ve Başbakan Tayyip Erdoğan aleyhine slogan attığı gerekçesiyle akademisyen Elifhan Köse’nin 2. duruşması Karaman Adliyesinde devam ediyor.
2. DURUŞMA
Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu eylem nedeniyle aralarında Köse’nin de bulunduğu üç kişi hakkında “hakaret” suçundan dava açtı.
Karaman Asliye Sulh Ceza Mahkemesinde görülen dava sonunda duruşma 19 Aralık’a ertelendi. 2 ay önce Adliye önünde sanık akademisyene destek için toplanan CHP’liler adına konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, o gün "Ne yazık ki Türkiye zalimden kaçan, mazlumu kovalayan savcılara tanık olmaya başladı.17 Aralık soruşturmasından bahsediyorum.  Devletin tepesindeki dünün Başbakanı, bugünün Cumhurbaşkanı çıkıp, ekmek almaya giderken katledilen Berkin Elvan'a ve onun ailesine, hakaret etti. Bu hakaretin arkasına koşacak bunu takip edecek bir savcı çıkmadı Türkiye'de.
Bu düzen zulüm düzenidir. Türkiye'de ne yazık ki böyle bir zulüm düzeni hakim olmuştur. Ve şimdi bu zulüm düzenine karşı hukukun adaletin her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir döneme girdik."demişti.
Genç akademisyen'e bugünkü duruşmada da destek verilmesi bekleniyor.