Mutlu'dan OSB emlakçılarına tepki

TAKİP ET

Karamanlı Avukat Hüseyin Mutlu OSB'de yatırımcı kisvesi altında emlakçılık yapanlara tepki gösterdi.
Karaman Organize Sanayi Bölgesinde sanayici gibi görünüp yatırımlık arsaları alıp satan kişilere Avukat Hüseyin Mutlu tepki gösterdi.
Mutlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sanayi tesisi kuracak ve istihdam sağlayacak gerçek yatırımcılara verilmesi gerek arsalar çivi dahi çakılmadan alınıp satılıyor" diyerek tepkisini gösterdi. 
Avukat Hüseyin Mutlu'nun Açıklaması şu şekilde:
Karaman'ı büyütecek, geliştirecek, istihdam sağlayacak gerçek yatırımcı sanayi arsası bulamazken; çok düşük bedelle sanayi yatırımı için sözde yatırımcılara tahsis edilen arsaların sanayi tesisi yapılmadan fahiş fiyata aleni satış ilanları kabul edilemez bir pervasızlıktır.
Zira Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği 60. maddesi açık olup;
MADDE 60 - (1) Tahsis edilen sanayi parseli ile ilgili olarak;
a) Tahsis tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde gerçekleştireceği yapıya ait projeleri OSB’ye tasdik ettirerek yapı ruhsatını almayan,
b) Yapı ruhsatı aldığı tarihten itibaren 2 yıl içinde iş yeri açma ve çalışma ruhsatını almayan, katılımcılara yapılan tahsis, yönetim kurulu tarafından iptal edilir.
Yönetmelik açık olup sanayi tesisi yapmadan arsa şeklinde bekletilemeyeceği açıktır. Aşağıda görülen ilanlarda bırakın yapıyı çivi dahi çakmadan al-sat yapılmak istenilmektedir.
Karaman'ımızın ilerlemesine, büyümesine ve fark yaratmasına yönelik adımlara engel konulamaz. Gerçek yatırımcı arsa bulamazken tahsis edilen arsayı sanayi tesisi yapmadan hatta çivi dahi çakmadan aleni bir şekilde fahiş fiyata satışa koyulan bu ilanlar görmezden gelinemez. 
Sanayi tesisi kuracak ve istihdam sağlayacak gerçek yatırımcılara deprem bölgesi olmayan, kalifiyeli ve çalışkan iş gücü, enerji üretim gücü, iç bölgelere ve limanlara ulaşım kolaylığı vb. açık ara fark yaratan özellikleriyle ilimiz kapılarını sonuna kadar açacak olup; taş koymaya kalkanları da ezecektir.
İŞTE O İLANLAR: