MİLLETVEKİLİ ŞEKER'DEN, İLİMİZDE KÜLTÜR VE TURİZM TURU

TAKİP ET

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Ali Yener Terlemez, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Türkmen Hacıhaliloğlu, İl Özel İdaresi birim müdürleri ve arkeologlar ile birlikte ilk olarak İlimiz Merkeze bağlı Madenşehri Köyünü ziyaret etti. Madenşehri köyünün kurulacağı yeni yerleşim yerinde incelemelerde bulunarak, İl Özel İdaresi yetkililerinden bilgiler alan Şeker, ardından 1001 Kiliseyi ziyaret etti.

İlimizin kültür ve turizm açısından daha cazip ve çekici hale gelmesi için yatırımların artırılmasını sağlayacaklarını vurgulayan Şeker, bu noktada yapılması düşünülen bir krater gölü ile turizme büyük katkı sağlanacağının düşünüldüğünü dile getirdi.

Madenşehri köyünde Muhtar Durmuş Ali Demir ve vatandaşlar ile de bir araya gelen Şeker ve beraberindeki yetkililer, vatandaşın talepleri ve yapılması gerekenler ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Kültür ve Turizm için yapılan incelemeler Taşkale’de bulunan Manazan Mağaraları, Tahıl Ambarları ve Yeşildere Muhtarı Lütfi Bulut eşliğinde Toki’de bulunan Yunus Emre’nin dedesinin Türbesi olan İsmail Hacı Türbesi ile sürdürüldü.

Günün sonunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde yetkililer ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunan Şeker, İlimizin hakettiği konuma gelebilmesi için her konuda olduğu gibi kültür ve turizm noktasında da Karaman’ı daha cazip bir konuma getirebilmek için gerekli özenin ve çabanın karşılıklı devam ettirileceğini vurguladı.