Kültür Portalları Sıralaması

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde İller tarafından oluşturulan Türkiye Kültür Portalı kurumsal web adresi en çok ziyaret eden iller arasında Karaman 23. Sırada yer aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde İller tarafından oluşturulan Türkiye Kültür Portalı; Türkiye’nin doğal, kültürel ve tarihi değerlerini korumak, tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak üzere oluşturuldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin doğal, kültürel ve tarihi değerlerini ortaya çıkarmayı, korumayı, geliştirmeyi, gelecek nesillere aktarmayı, toplumsal bilincin oluşmasında bilgiye erişimi kolaylaştırmayı ve Türk kültürünü dünyaya tanıtmayı kendine misyon olarak benimsedi. 
Türkiye Kültür Portalında; 81 ilden toplanan veriler, düzenli, güncel, güvenli ve biribirini besleyecek nitelikte yer alıyor. Portal oluşturulurken, Türkiye’nin tarihi ve kültürel alanda zengin birikiminin kullanıcıların farklı ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ve sade bir tasarımla vatandaşlara aktarılması hedefleniyor. 
www.kulturportali.gov.tr kurumsal web adresi ile uluslararası tanıtım hizmeti veren Türkiye Kültür Portalı’nda, Bakanlığımız tarafından hazırlanan ayrıntılı rapora göre 2015 yılı içerisinde en çok ziyaret edilen iller arasında Karaman 23. İl oldu. 
Verilerde siteye giriş sayısı 4 bin 393 olurken, sayfa görüntüleme sayısı 10 bin 565, farklı sayfa görüntüleme sayısı ise 8 bin 206 olarak açıklandı.