KAREV'de Ankara Buluşması

TAKİP ET

Karaman-Konya hızlı tren seferleri ne zaman başlayacak?

Başkent Ankara’da Karaman Eğitim Kültür Sağlık Vakfı (KAREV) ve Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KOSEB)’in ev sahipliğinde büyük Karaman buluşması gerçekleştirildi.

Vakıf binasında düzenlenen buluşmaya, Karamanlı hemşerimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin milletvekili Lütfi Elvan, Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, TEKSİF Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat, İzmir ve Mersin Karamanlılar Derneği Başkanları, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş, Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Uysal, KAREV yöneticileri, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, MHP İl Başkanı Oktay Yılmaz, Karaman Belediyespor yöneticileri ile davetliler katıldı.

Akşam yemeğinin ardından toplantıya geçildi. Elvan, moderatörlüğünde herkese üçer dakikalık konuşma süresi verildi. Toplantıda Karaman’ın sorunları dile getirildi. 

HIZLI TREN

Toplantıda Karaman-Konya arasında devam eden çift hat hızlı tren projesi gündeme getirildi. Seferlerin bu yılın Eylül-Ekim aylarında hızlı tren olarak başlayacağı öğrenildi.

Elvan, konuyla ilgili İstanbul-Ankara-Konya-Eskişehir’den sonra Türkiye’de 5. İl olarak hızlı trenin Karaman’a yapıldığını hatırlattı.

Projeyle ilgili bazı aksaklıkların olduğunu ama projenin bu yıl tamamlanacağını açıkladı.

Elvan, “Karaman’a 60 yılda yapılmayan hizmet ve yatırımın 15 yılda biz yaptık Projeler devam ediyor. Bu projeler tamamlandığında Karaman Anadolu’nun yıldızı bir şehri olacak” diye konuştu. 

Elvan, "Karaman gelişiyor, büyüyor. Karaman-Konya yolunu daha sonrada Ayrancı yolunu yaptık. Sertavul’u tünelle geçeceğiz vaadinde bulunmuştuk kimse bize inanmadı. Şimdi o güzergahta 3 tane tünelin çalışması tamamlandı. Mut'tan çıkan birisi 20 dakikada Silifke'de olacak. Yatırımlar elbette zaman alıyor. Önemli olan dayanışma. Karaman'ın tanıtımın yapılması gerekiyor. Karaman Valiliğimize ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne çok büyük görevler düşüyor. Bizde elimizden gelen desteği vereceğiz. bu sahiplenmeyle alakalı bir şey. Karaman'ı sahipleneceğiz. Sonuna kadar bir meseleyi kovalayacağız. Karaman bizim şehrimiz anamızın atamızın toprağı. Onun için hepimiz sahip çıkacağız. STK ve siyasi partilerle bu çalışmaları yürütmemiz gerekiyor" diye konuştu.

KOP ÇALIŞMALARI

AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser ise Konya Ovası Projesinde (KOP) Karaman’a su konusunda bir tek sorun kaldığını, önümüzdeki yıl bu sorunun çözülerek Göksu’dan Karaman’a su geleceğini belirtti. 

Karaman’ın sorunlarının görüşüldüğü toplantının ardından Karaman Belediyespor yöneticileri tarafından katılımcılara forma hediye edildi.