Karantina kurallarının önlem ve tedbirleri genişletildi

TAKİP ET

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Karaman'da da son dönemde artışa geçen Covid-19 vakalarının artış nedenleri ve vaka sayısının önlenmesine yönelik alınması gereken tedbirler değerlendirildi.

Vali Mehmet Alpaslan Işık'ın başkanlığında Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya merkeze bağlı mahalle muhtarları, Emniyet Müdürü Ayhan Taş ve Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun katıldı.
Vali Mehmet Alpaslan Işık, Covid-19 salgınının toplumun her kesimini tehdit ettiğine vurgu yaparak, alınan tüm tedbir ve önlemlere rağmen özellikle karantina altında olması gereken izolasyona tabi vatandaşların evlerinde kalmayıp dışarı çıktıkları ile ilgili verilerin ellerine ulaştığını belirtti.
İzolasyona tabi vatandaşların sıkı şekilde takip edilmesi ve karantina sürelerini evlerinde geçirmeleri için mahalle denetim ekipleri oluşturulduğunu ifade eden Vali Işık, koronavirüs ile mücadelede ve virüsün yayılma alanının önüne geçilmesinin hayati önem taşıdığını belirterek konunun öneminin toplumun her bir ferdine anlatılmasının çok önemli olduğunu söyledi.
Karantinada bulunan vatandaşların belirlenen tarihler arasında evlerinden çıkmamaları ve virüsü başka insanlara bulaştırmamaları için mahalle muhtarlarına da çok önemli görevler düştüğünü belirten Vali Işık, muhtarlardan kendi mahallelerinde karantina altında olan vatandaşların takibinin sıkı bir şekilde yapılarak insanları evlerinde tutabilmek için yardımlarının önemli olduğunu ifade etti.
Muhtarlardan evlerinde izolasyona tabi vatandaşların kurallara ve alınan tedbirlere uymaları, evlerinden çıkmamaları konusunda hassasiyet göstermelerini isteyen Vali Işık, "Bu görünmez hastalıkla mücadelenin topyekûn yapılması lazım. Toplumun her bir ferdi kendi üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiği takdirde bu sinsi virüsün yayılmasını önleyebiliriz. Halkımıza bunu iyi anlatmamız lazım. Mahallelerimizde karantina altında olan vatandaşlarımızın takibinin sıkı ve iyi bir şekilde yapılması lazım. Muhtarlarımızdan özellikle rica ediyorum, bu süreçte karantina kurallarına uymayarak dışarıya çıkan ve halkın sağlığını tehdit edecek davranışlarda bulunan insanları ilgili kurumlarımıza ihbar edilmesini istiyoruz” dedi.
Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek ve halkın sağlığını tehdit eden bir hastalık olmaktan çıkarabilmek için el birliği içerisinde toplumun her kesiminin bizzat katıldığı bir çalışma yürütülmesi gerektiğini ifade eden Vali Işık, karantina altında olan izolasyona tabi vatandaşların dışarı çıkmaları ve kuralları ihlal ederek toplum sağlığını tehdit edecek davranışlarda bulunmalarının tespit edilmesi durumunda haklarında adli ve idari cezai işlem yapılacağını sözlerine ekledi.
Yaşanacak herhangi bir sıkıntılı durumda muhtarların kendisini 7/24 arayabileceğini, varsa yaşanan sorun veya taleplerini kendisine bizzat iletebileceklerini söyleyen Vali Işık, “Tüm halkımızın özverili ve sağduyu yaklaşımı ile özellikle maske kullanımı, fiziki mesafe kuralı, temizlik ve izolasyon kurallarına uyulduğu takdirde salgın belasını hep birlikte yeneceğiz” dedi.
 Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş ve İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, mahalle muhtarlarının mevcut uygulamada yaşadıkları sorunlar ve çözümü noktasındaki düşüncelerini katılımcılarla paylaştılar.