Karaman OSB'de Enerji Krizi; 3 Günlük Elektrik Kesintisi

TAKİP ET

*10 Gün olarak düşünülen ve ilki önümüzdeki Salı gecesi 3 gün sürecek elektrik kesintisi Sanayici ve işçileri mağdur edecek.

Gazetemizin edindiği son dakika bilgilerine göre İran’ın aşırı soğuklar nedeni ile tüketiminin arttığı gerekçesi ile Türkiye’ye doğalgaz sevkiyatını durdurması ile ülkemiz genelinde elektrik üretimi aksadığı için elektrik kısıtlamalarına gidilmesi kararı Karaman OSB’de sıkıntıya neden oldu.
Karaman OSB'de 3 gün elektrikler kesilecek, 10 Gün olma ihtimali de var
Karaman OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Boynukalın ile yaptığımız görüşmede; MEDAŞ’tan verilen şifai bilgiye göre, Karaman Organize Sanayi Bölgesinde 25 Ocak Salı gecesi saat: 24.00'den 28 Ocak Cuma gecesi 24.00'e kadar 3 gün elektrikler kesilecek ve OSB’deki Sanayi Kuruluşları üretim yapamayacak.
Edindiğimiz bilgilere göre 3 günlük kesintinin 10 gün olabileceği ve bir hafta arayla iki veya 3 kez uygulanabileceği öğrenildi. 
Elektrik kesintisinden dolayı üretim yapılamayacağından dolayı OSB’deki Sanayi Kuruluşlarında çalışan personelin 3 gün ücretsiz izne ayrılacağı veya durumun normale dönmesinin ardından çalışılmayan günlerin fazla mesai ile telafi edilmesi düşünüldüğü öğrenildi. 
Yaşanan doğalgaz sorununun aşıldığı fakat boşalan doğalgaz boru hatlarının dolması için böyle bir uygulama yapıldığı gelen bilgiler arasında.
Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizlerden aynı şekilde etkilenen Karaman Sanayisinin bu elektrik kesintisi ile de olumsuz yönde etkilenmesi ülke ve Karaman ekonomisine olumsuz yansıması kaçınılmaz görünürken, tek umudun bu krizin kısa sürede çözülmesi ve Sanayicinin ve çalışanların fazla mağdur edilmemesi.