Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Çayır'dan çobanlara yaylalardan inin uyarısı

TAKİP ET

Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Eyyup Çayır, dağ köylerindeki çobanları yaylalardan inmeleri konusunda önce uyaracaklarını, yapılan çağrıya uymayanlardansa yol açma çalışmasında harcanan masrafın yarısını kendilerinden alacaklarını söyledi. 
Çayır, İl Özel İdaresinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Karaman ili olarak ve ilçelerde 158 köyümüzde karla mücadele çalışması yapıyoruz. Karla mücadele esnasında yaylalardan inmeyen çobanlarımıza da gıda ve yem ihtiyaçları olsun onları gidermek amacıyla yollarında 10 ila 15 günlük çalışma yapıyoruz.
Bu çalışmalar esnasında da köylerimizdeki vatandaşlarımızın yollarını açmalarında sıkıntı yaşıyoruz. Bu çobanlarımızın köylerinde, rakımı daha düşük bölgelerinde otlatacak yerleri var. Biz bundan sonrasında kesinlikle ceza demiyoruz 1 Aralık itibariyle yaylakta bulunan çobanlarımıza bir uyarıda bulunacağız. 
Yaylalarınızı kış bölgelerinde otlatacağınız alt rakım bölgelerinde karın daha az düştüğü bölgelere indirin diye 1 Aralıkta bir uyarı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte bir uyarıda bulunacağız. 
Keyfi olarak inmeyen ve kış aylarında tekrar bizim yol çalışması yapacağımız, hayatını yine kurtaracağız ama İl Özel İdaresi’nin yaptığı masrafın yüzde 50’sinin alımıyla ilgili bir meclis kararımız olacak. Biz kesinlikle İl Özel İdaresi olarak bu insanların, çobanlarımızın paralarına ihtiyacımız yok. Tabiki çobanlarımızda bizim bir değerimiz. Keyfi olarak yaylaklardan inmeyen çobanlarımız köylerde yaşayan hastalarımızın bunların yollarını açmaktaki performansımızı düşürüyorlar. Bunu engellemek amacıyla bu çalışmayı yapıyoruz. Biz onlara yine hizmet edeceğiz. Kış mevsimi ağır geçerse bizim rakımı düşük olan bölgelerde de karda kalabilecekleri yerler var. Biz onlarında yollarını açacağız. Keyfiyen tüm vatandaşlarımızın karla mücadelesini engellememek amacıyla böyle bir karar alacağız." dedi.