KARAMAN HAVALİMANI İHALEYE ÇIKIYOR

TAKİP ET

Karaman Havalanı yapımı çalışmaları kapsamında ihale aşaması başlıyor...


Karaman Havalanı yapımı çalışmaları kapsamında ihale aşaması başlıyor.
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yaptığı açıklamada, Karaman Havalimanı çalışmasının alt ve üst yapı projesinin hazırlandığını belirtti.
Çalışkan, ÇED raporunun tamamlandığını, alt ve üst yapı için ihaleye çıkılacağını dile getirdi. Çalışkan, “Proje 120 günde tamamlanacak. 2 yıl alt yapı, 1 yılda da üst yapı tamamlanacak. 3 yılda havalimanı tamamlanarak hizmete açılacak” dedi.
Karaman ili merkez ilçesi Sudurağı beldesi mevkiine yapılacak olan havalimanı sivil ulaşım ihtiyacını karşılayacak. Proje alanı karayolu mesafesiyle Karaman il merkezine yaklaşık 20 kilometre, Konya’nın Ereğli ilçesi merkezine yaklaşık 60 kilometre Konya ili merkezine ise yaklaşık 130 kilometre mesafede.
Söz konusu projede bir adet pist bir adet apron bir adette taksirut planlanmakta. Ayrıca iç ve dış hatlar terminali ve havalimanı için gerekli tüm üst yapı tesislerin yapımı gerçekleştirilecek. Karaman havalimanı projesi kapsamında üst yapı tesisleri de dahil olmak üzere 378 bin hektarlık alana ihtiyaç duyuluyor.