Karaman Esnafından Aşıya Tam Destek

TAKİP ET

Karaman'da son aylarda yeniden artışa geçen koronavirüs vakaları nedeniyle tüm yetkili ağızlar vatandaşları aşılarını olmaları konusunda sık sık uyarsa da aşı karşıtı kişiler aşılarını olmamakta ısrar ediyor. Ayrıca birçok alanda maske, mesafe ve temizlik kuralları da zaman zaman hiçe sayılıyor.

Özellikle kalabalık ve kapalı ortamlar ile toplu taşıma araçlarında birçok kişi maske takmayı ihmal ederken yapılan uyarıları da kulak asmıyorlar. Durum böyle olunca yaz aylarında düşüşe geçen vaka sayıları son iki aydır Karaman’da yüksek rakamlara ulaştı.

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi tüm servisleri covid hastalarıyla dolarken, bu hastaların birçoğunun aşısız ya da aşılarının tamamını yaptırmayan kişilerden oluştuğunu İl Sağlık Müdürlüğü açıklamıştı.

Birçok kişinin aşıya karşı ön yargılı oluşu nedeniyle Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bir billboard hazırlatarak vatandaşları aşı olmaya davet etti.

Hazırlanan billboardda, “Esnafımızdan Aşıya tam destek. Hem kendimizi, hem sevdiklerimizi koruyalım, sağlıklı günler ve maskesiz yarınlar için el ele verip , virüsü hep birlikte yenelim. Kolları sıvayalım, aşımızı olalım. Maske, mesafe, hijyen kurallarına uyalım” uyarısında bulunuldu.