Karaman'da Tam Kapanmada Dolmuşlar Çalışmayacak. Belediye Otobüsleri ise Belirli Saatlerde Sefer Yapacak

TAKİP ET

29 Nisan Perşembe saat 19.00 itibariyle tüm ülke genelinde başlayan 17 günlük kapanma sürecinde Karaman'da şehir içi yolcu taşımacılığı yapan dolmuş ve belediye otobüslerin çalışıp çalışmayacağı da merak ediliyordu.

Kapanmayla birlikte dolmuş hatları artan mazot-SGK gibi masrafları nedeniyle kısıtlamada kontak kapatma kararı alırken belediye otobüsleri de kısıtlamadan muaf olan çalışanların mağdur olmamaları için günün belirli saatlerinde sefer yapacak.

Tam kapanma sürecinin başlamasının ardından Karaman’da hizmet veren 6 dolmuş hattının bağlı olduğu Dolmuş Hatları Başkanlığı yazılı bir açıklamada bulunarak, “Karaman ilimizde bulunan M plakalı hat dolmuşları başkanlarının yaptığı açıklamaya göre 29 Nisan 17 Mayıs arasında uygulanacak olan tam kapanma sürecinde mazot-SGK vb. maliyetlerimizin arttığından dolayı Karaman halkımızdan özür dileyerek hizmet veremeyeceğiz bayramdan sonra bütün hat dolmuşlarımızla birlikte Karaman halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz kamuoyuna duyurulur saygılarımızla” diyerek hat dolmuşlarının çalışmayacağını duyurdu.

Karaman Belediyesinin şehir içi ulaşımını sağlayan Belediye otobüsleri ise tam kapanma sürecinde çalışmak zorunda olan vatandaşların ulaşımını sağlamak amacıyla hafta içi 6, hafta sonu ise 2 sefer yapacak.

İşte otobüs sefer saatleri;

Hafta içi;

Sabah: 07.00-08.00-09.00 ve 10.00

Akşam: 16.00 ve 17.00 (son)

9 numara hafta içi çalışma saati

Sabah: 07.30-08.30-09.30

Akşam: 16.30-17.30(son)

Hafta sonu(Cumartesi ve Pazar günleri)

Sabah: 07.35

Akşam: 17.40 (sadece hastane personelleri için)

 

 



karaman tam kapanma toplu taşıma dolmuş ve otobüs seferleri