Karaman'da Kurban Bayramı Coşkusu Yaşanıyor

TAKİP ET

İslam Aleminde Kurban Bayramı coşkusu ve sevinci yaşanırken Vali Mehmet Alpaslan Işık, Kurban bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Polisevinde düzenlenen bayramlaşma programının ardından Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret eden Vali Işık, bir süre sohbet ettiği hastane personelinin bayramlarını tebrik ederek yürüttükleri zorlu ve kutsal görevlerinde kolaylıklar diledi. Hastane ziyareti sırasında bayramlarını tebrik ettiği hastalara da acil şifalar temennisinde bulunan Vali Işık, bayramlaşma ziyaretlerine daha sonra Karaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile devam etti. Bir araya geldiği itfaiye erlerinin bayramlarını tebrik ederek yürüttükleri zorlu görevlerinde kendilerine başarılar dileyen Vali Işık'ın gün içerisindeki bayramlaşma ziyaretleri 112 Acil Çağrı Merkezi ile sürdü. Çağrı Merkezinde bir süre sohbet ettiği kurum çalışanlarının bayramlarını kutlayan Vali Işık, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldıktan sonra kurum personeline çalışmalarında başarılar  dileyerek kurumdan ayrıldı.. 

Bayramlaşma programı kapsamında daha sonra Yunus Emre Karakolu, Çarşı Merkez Karakolu, Yeşildere Jandarma Karakolu ve Mut, Konya ve Ereğli yolu üzerinde bulunan trafik uygulama noktalarını ziyaret eden Vali Işık, bayram öncesi ve sonrasında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için emniyet ve jandarma trafik ekiplerince yürütülen uygulamaları bizzat yerinde takip etti. Uygulamalar sırasında polis ve jandarma trafik ekipleri tarafından seyahat eden vatandaşlarımıza şeker ikramı yapılırken bir araya geldiği vatandaşlarımızın kurban bayramlarını tebrik ederek yolculukları sırasında trafik kurallarına riayet etmelerini isteyen Vali Işık, salgının henüz geçmediği konusunda uyarılarda bulunduğu vatandaşlara özellikle maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına titizlikle uyulması konusunda hatırlatmalarda bulundu. 

Vali Mehmet Alpaslan Işık, kurban bayramı ziyaretleri kapsamında daha sonra Sevgi Evlerinde kalan çocuklarımızı ziyaret ederek çocukların bayram sevinçlerine ortak oldu. Bir süre sohbet ettiği çocuklara çeşitli hediyeler veren Vali Işık daha sonra Dursun Fakih Huzurevinde kalan yaşlılarımızla bayram dolayısıyla bir araya geldi. Ziyarette huzurevi sakinleriyle yakından ilgilenerek onlara yalnızlıklarını hissettirmeyen Vali Işık ve eşi hanımefendi Munise Işık, bir süre hasbihal ettiği başımızın tacı ve varlık sebebimiz olan yaşlılarımıza ziyaretin sonunda çeşitli hediyeler vererek gönüllerini aldılar.

“Kurban Bayramında Şehit Ailelerimiz Ziyaret Edildi”

Kurban bayramı dolayısıyla bayramlaşma ziyaretlerini sürdüren Vali Işık ve hanımefendi Munise Işık, ziyaretler kapsamında 2016 yılında şehit olan Kemal Yılmaz ile 1992 yılında şehit olan Metin Yiğittop ve 2000 yılında şehit olan Astsubay Adem Bayad’ın ailelerini ziyaret etti. Şehit aileleriyle bir süre sohbet ederek bayramlarını tebrik eden Vali Işık,  “Vatan yolunda gözünü kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevdiklerine sabırlar diliyorum” dedi. 

 Ziyaretten duydukları mutluluğu ifade eden şehit aileleri de bayram dolayısıyla kendilerini ziyaret eden Vali Işık ve eşi hanımefendi Munise Işık ve beraberindeki protokol üyelerine ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti.

Polisevindeki bayramlaşma programı ve bayram ziyaretlerine Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın yanı sıra eşi hanımefendi Munise Işık, Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser, Av. İsmail Atakan Ünver, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Emniyet Müdür Vekili Şerafettin Coşkun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Evren Çakır, kurum müdürleri, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.













karaman karaman haber kurban bayramı