Karaman'da gururlandıran tablo

TAKİP ET

Karaman'da silah altına alınan 374. kısa dönem yükümlü erler için yemin töreni düzenlendi.

Lütfi Elvan Kongre Merkezinde düzenlenen yemin törenine, Vali Fahri Meral, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, askeri erkan ve asker yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından jandarma tanıtım filmi izlendi.

Daha sonra Karaman İl Jandarma Komutanlığında görevli 374’üncü kısa dönem askerler, Türk bayrağı ve tüfeğin üzerine ellerini koyarak yemin etti.

Törende yemin eden erler adına konuşma yapan J.Er Osman Gazi Öztürk, Metehan, Alparslan, Mehmet Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi kahramanların adlarını dünya savaş tarihine altın harflerle yazdıran aziz Türk milletinin birer ferdi olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin’de konuşmasında yemin eden askerlere seslenerek, yeminlerine sadık kalacaklarından hiç kimsenin şüphesi olmadığını ifade etti.

Şahin, askerlerin görevlerini en iyi şekilde yapacaklarını kanun ve nizamı, doğruluk ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edeceklerini belirterek, şunları söyledi;

“Temel eğitimini tamamlayan 370 öğrencimizin Ant içme törenini biraz önce huzurlarınızda icra ettik. Canından çok sevdiği her türlü kötülüklerden uzak tutup koruyarak büyüttüğü evladını, her Türk genci gibi kınalarla, bayraklarla askere uğurlayan değerli anne ve babalar kutsal görevini icra etmek için emanet ettiğiniz yiğit evlatlarınız temel askerlik eğitimlerini başarıyla tamamlayarak karşınızda sarsılmaz bir irade ile dimdik durmakta ve sizlerin karşınızda bu görkemli tabloyu oluşturarak sizleri yüksek heyecan ve coşkuyla selamlayan evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Vatan ve millet sevgisi ile hizmetlerinin en kutsalını yerine getiren evlatlarınız sizlerin olduğu kadar yüce milletimizin de gurur kaynağıdır. 

Genç silah arkadaşlarım, kahraman Mehmetçikler bu askerlik ocağına adımınızı attığınız ilk günden beri yurdunuzun dört bir yanından gelen silah arkadaşlarınızla bütünleştiniz. Biraz önce milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve yakınlarınızın huzurunda, gerektiğinde Vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namusunuz ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. İçtiğiniz bu an Vatan sevgisi, Vazife, Namus ve Şeref anlamında olup aynı zamanda Kahraman Türk Jandarmasına mensup bir Türk Askeri olduğunuzun belgesidir. Kahraman Mehmetçikler, görevinizi en iyi şekilde yapacağınıza kanun ve nizamı, doğruluk ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti sizin sarsılmaz omuzlarınızda daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle andınızın sizlere, ailenize, Jandarma Genel Komutanlık Teşkilatına, milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diler ve sizlerin gözlerinizden öperim. 

Bu vesile ile üzerimizde yaşadığımız toprağı mukaddes bir vatan toprağı için canlarını seve seve feda eden sarsılmaz cesareti ile yüce ulusumuzun kaderini değiştiren vatanımızı ve bölünmez bütünlüğümüzü koruyarak bağımsızlığımızı sağlayan başta ebedi komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz şükran ile anıyor, değerli konukları ve aileleri hürmetle selamlıyor ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından eğitim ve spor alanında başarılı olan ve birliğe ilk katılan erlere ödül verildi.

Törenin ardından yapılan ikramda kısa dönem erler aileleriyle hasret giderdi.