Karaman'da ağaçlar çiçek açtı

TAKİP ET

Karamanlı kadınlar ördükleri rengarenk motifleri ağaçlara giydirdi. KADIN... Emeğiyle, eylemiyle hayatımıza çok şey kattı. Kadın elinin değdiği her şey güzelleşiyor... Karamanlı kadınlar bu kez de el emeği ördükleri motifleri ağaçlara giydirerek şehrimize renk kattılar. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Anma etkinlikleri çerçevesinde kadının rengi doğaya, doğanın rengi kadınların el emeği ile güzelleşti.

Karaman'da ağaçlar çiçek açtı

Özel Haber: Yasemin Küçükcicibıyık .....
ALPARSLAN TÜRKEŞ PARKI AĞAÇLARI ÇİÇEK AÇTI
Belediye Başkanı Savaş Kalaycı 7 Mart Pazartesi günü Alparslan Türkeş Parkı’nda emekçi kadınlarla bir araya gelerek Karamanlı kadınlara katkı ve emekleri için teşekkür etti.
Karaman Belediyesi Kadın Aile Müdürlüğü öncülüğünde, Halk Eğitim Merkezi kurs öğretmenleri tarafından hayata geçirilen rengarenk bir proje kent sakinleri tarafından ilgi gördü. Kadın Aile Müdürü Özlem Koçak ilk uygulamada Karamanlı kadınların projeye gösterdikleri ilgi ve emekleri için teşekkür etti.
Kadın elinin değdiği her şey güzelleşiyor...
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Anma etkinlikleri kapsamında haftasonu arı gibi çalışan Karamanlı kadınlar, doğaya ve üretime sahip çıkanlar, kafa yoranlar, güzel fikirler peşinde koşanlar ilham veren kadınlar iyi ki varlar.
.....
Halk Eğitim Merkezi Örgü Bebek kurs öğretmeni Elmas Peker “Kadının duygu ve düşünceleri önce ellerinde motif oldu, sonra o motifler şehrimize renk kattı. Karamanlı kadınlarımıza, kızkardeşlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Çağrımıza iki hafta gibi kısa sürede ilgi gösteren kadınlarımızdan 300’e yakın motif geldi. Yaşadığımız şehri hep birlikte güzelleştirdiğimiz için çok mutluyuz” dedi.
Şiir gibi...
Dünya emekçi kadınların ellerinde güzelleşiyor. Kadına imkan verilmesi halinde sadece kapısının önünü temiz tutmadığını görüyoruz. Projenin hayat bulduğu Alparsan Türkeş Parkı’nda şiir gibi bir emekle haftasonu bir araya gelen kadınlar adeta bir seferberlik ruhuyla çalıştılar.
Örgünün bir terapi aracı olduğuna dikkat çeken kurs öğretmeni Elmas Peker “Bu bir sanat projesidir. Karaman Belediyesi Kadın Aile Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz. Bunun bir başlangıç olması hepimizin ortak dileği... Kadın üretirse bereketli olur, kadın hayal kurarsa renkli olur, kadın varsa her şey tastamam olur. Bugün burada tamamen gönüllü bir hareket içinde katkı sağlayan tüm kadınlarımıza,  kız kardeşlerimize teşekkür ederiz” dedi.
“Hava güzel havamız güzel”
Kadına bir ip verin salıncak kurar, motif örer ağaçları giydirir, kente şiirler yazar...
 Şairin dediği gibi;
“Bir kadına ne verirseniz verin,
 Onu daha büyük hale getirir”

Haftasonu arı gibi çalıaşan kadınlar bu projeye çok emek verdiler. “Hava güzel havamız güzel” diye şarkılar söyleyerek dokandılar ağaçlara...
Projeye katkıda bulunan kadınlar bize ip versinler tüm şehri şiir gibi yaparız mesajı verdiler. Şimdi iş kent halkında! Emeğe sahip çkılması dileğimizle...