Karaman'da 100 Bin Fidan Toprakla Buluştu

TAKİP ET

Milli Ağaçlandırma Günü "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında Karaman'da fidanlar toprakla buluştu. 

Yeşildere TOKİ Afet Evleri mevkiinde düzenlenen fidan dikim törenine, Karaman Valisi Fahri Meral,  Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti il başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“KARAMAN'IN GERÇEKTEN ORMANA İHTİYACI VAR”

Karaman Valisi Fahri Meral, yaptığı konuşmada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 7 Kasım 2019 tarihli genelgesiyle bugün Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilmiştir. Tarım ve Orman Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda bizde Karaman Valiliği olarak bu organizasyonu gerçekleştirdik. Şuan bütün Türkiye'de 11 Kasım tarihinde saat 11.11 geçe 15 milyon fidan toprakla buluşacak. Bizde bugün Karaman’da 100 bin adet fidanı toprakla buluşturacağız. Orman teşkilatımıza bugün buraya gelenlere ve bu hafta boyunca ekim yapacak bütün vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. 100 bin fidan yaklaşık 25 çeşit tür ile ağaçlandırma faaliyetinde bulunacağız. Geleceğe nefes anlayışı içerisinde hareket ediyoruz. Karaman'ın gerçekten ormana ihtiyacı var.  Toplam yüz ölçümümüzün yaklaşık yüzde 24'ü ormanlık sahadır. Su orman ve çevre duyarlılığı içerisinde hareket etmemiz gerekiyor.

Konuşmaların ardından Vali Meral ve beraberindekiler fidanları toprakla buluşturarak, ilk can sularını verdi. 

11.11 Fidan dikimi kampanyası çerçevesinde Yem Sanayi İlkokulu okul sahasına öğrenci ve öğretmenler de fidan dikti.