Karaman'a ruh katan esnaflarımız... TOSTÇU MEVLÜT AKKAR /YOSUN BÜFE

TAKİP ET

Karaman'ı yaşamak denince aklımıza tarihi, turistik mekânları ve manzaraları kadar; tatları, kokuları ve insan hikâyeleri de geliyor aklımıza…

Zamana direnen Karaman’a ruh ve değer katan Karaman’ın esnafları dizimizde bugün Yasemin Cicibıyık’ın hazırladığı “Karaman’a ruh katan esnaflarımız” serisinde Karaman’ın tanınmış siması Tostçu Mevlüt Akkar’ı okuyacaksınız.

Haberin özel video haberini de Uyanış Medya YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz. 

Değişen onca şeyin ortasında mekânı, lezzeti ve müşterisine güler yüzü ile Karaman'ın değişmeyen isimlerden birisi o... 80'li yılların Tostçu Mevlüt ağabeysi Mevlüt Akkar. 40 yıldır aynı dükkânında tost yapmaya devam ediyor. Öğrenci dostu Mevlüt ağabeyi tanımayan çok azdır diye düşünüyorum. Bir kuşağın tostçu Mevlüt ağabeysi Yosun Büfe işletmecisi Mevlüt Akkar yine tek başına bir atom karınca misali dükkânını işletmeye ve tost yapmaya devam ediyor.

                Yosun Büfe'nin kapısından içeriye adım atar atmaz "Hani herkes arkadaş/ hani oyunlar sürerken/ Hani hiç kimse ölmemişken/ Eskidendi çok eskiden" diye bir Sezen şarkısı çalıyor kulaklarımızda... Mazinin kokusuyla mis gibi tost kokusu birbirine karışıyor ama Mevlüt Usta hep aynı duruyor. Radyosundaki şarkıları eşlik ediyor ona, bir de tost siparişi için çalan ahizeli telefonun sesi... Her zamanki güler yüzüyle karşılıyor bizi Mevlüt usta. Eski yeni konuşuyoruz. Alın teri bu hayattaki tek sermayesi olmuş. "Çalışmadan olmaz" diyor.      

Hoş sohbetine o enfes tostu ve esnaf çayı eşlik ediyor. Müşterilerinin büyük çoğunluğu ise hala o çok sevdiği öğrencilerden oluşuyor. Piyasaya göre fiyatları ise son derece makul. Neden? Diye sorduğumuzda ise şimdilerde alışık olmadığımız o tok gönüllü bir cevabı alıyoruz: "Kimse aç kalmasın!" diye!

Karaman Yosun Büfe Mevlüt Akkar Uyanış Medya YouTube tost esnaf