Karaman'a Ruh Katan Esnaflarımız… Ayakkabıcı Erdal Ünver

TAKİP ET

Karaman'ı yaşamak denince aklımıza tarihi, turistik mekânları ve manzaraları kadar; tatları, kokuları ve insan hikâyeleri de geliyor aklımıza…

Yasemin Cicibıyık’ın hazırlayıp sunduğu ‘Karaman’a Ruh ve Değer Katan Esnaflarımız’ dizimizin bu haftaki konuğu Ayakkabı Dünyamızın Erdal Ağabeyi
Erdal Ünver Karaman'da 60 yıldır ayakkabı satıyor. Eski günleri yad ederken yutkunuyor "Eskiden esanfcılık da güzeldi, arkadaşlıklarımız da güzeldi, çarşının ortasına mukavvadan sofralar kurardık, 8-10 esnaf birlikte yemek yer, güle oynaya kalkardık" diyor.
Erdal Ağabey tane tane, kibar ve düzgün Türkçesiyle geçmiş zamanın hatıratlarından bahsederken arada şen bir kahkaha atıyor, arada susup uzaklara bakıyor. Tarih kitapları okumayı seviyor, geçmişini bilmeyen bugünü yönetemez, geleceği de anlayamaz diyor. İyi bir esnaf nezaketli ve güler yüzlü olmalıdır diyen Erdal Ünver kalfalıktan ustalığa uzanan öyküsü ile Karaman'a ruh ve değer katan esnaflarımızdan birisidir.
Erdal Ünver "Esnaf komşularımızın ne derdi var? Bilirdik. Kendi aramızda sessiz sedasız derdimize derman olmaya çalışırdık. Bununla asla övünmezdik. Görgü kurallarımız vardı, gerek dostlarımızla gerek müşterilerimizle ilişkilerimizde sevgi ve saygı vardı. Bunları çocuklarımıza şimdiki kuşağa maalesef aktaramadık."
Anlattıkça mutlu oluyor o günleri... "Özlemek insana dair" diyor Erdal Ünver ve tüm dostlarına gazetemiz aracılığıyla bir selam gönderiyor.
Programımızı Yuou Tube’de Uyanış Medya hesabımızdan mutlaka izleyin.


Karaman Erdal Ünver