Karaman'a ruh katan esnaflarımız... Aşçı Ali Kaymaz/ BİRTAT LOKANTASI

TAKİP ET

Yasemin Küçükcicibıyık'ın hazırlayıp sunduğu zamana direnen "Karaman'ın Esnafları" programının 3. Bölüm konuğu Birtat Lokantası Ali Kaymaz


Karaman'ın esnaf lokantası geleneğini kuşaktan kuşağa sürdüren Birtat Lokantası kentin en önemli tiritçi mekânlarından birisi ve sayelerinde hatırlıyoruz eski Karaman'ı ve yemeklerini 71 yıldır Karaman'da esnaf lokantacılığı serüvenlerinde 4. Kuşak temsilciler işin başındalar.

Sabah namazından sonra dükkân açmanın bereketine inanan bir gelenek çizgisiyle 71 yıldır Karamanlılara hizmet veren Birtat Lokantası işletmecisi Ali Kaymaz anlatıyor sıradaki hikâyemizi...

Ali Kaymaz Karaman gastronomi turizminin gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek " Karaman yemek kültürünü keşfetmek için bile gelip görülmeye değer kadim bir şehir. Bu noktada tanıtım ve markalaşmaya Karaman'ın yemek kültürü mutlaka dâhil edilmelidir diye düşünüyorum." Dedi. Kaymaz Karaman yemeklerine günlük menülerinde yer vermeye özen gösterdiklerini söyledi.

Karaman mutfağından nefis tatlar sunan Birtat Lokantası'nda mesai 03.00'te başlıyor. Et suyuna yapılan tirit ise sabah saat 09.00'da bitmiş oluyor. Karaman'da açılan ilk esnaf lokantalarından birisi Birtat Lokantası. Bugün aynı ailenin üçüncü nesli Ali Kaymaz tarafından işletiliyor. Deden kalma lezzet sırları ile hala ayakta ve hala kuşaktan kuşağa Karamanlıların lezzet tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor.

HABER: Yasemin KÜÇÜKCİCİBIYIK