KARAMAN 2 YIL ÖNCEKİ HEYECANLA YİNE TEK YÜRK OLDU

TAKİP ET

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA YEMEK VERİLDİ

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen akşam yemeği verildi. 

14 Temmuz 2018 Cumartesi günü Polis evinde düzenlenen yemeğe; Vali Fahri Meral ve eşi Zehra Meral, Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Selman Oğuzhan Eser, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Adli Yargı Adalet Komisyonu ve İlk Derece Mahkemesi Başkanı Mehmet Nuri Özbey, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, il protokolü, şehit aileleri ve gaziler katıldı.  

Vali Meral ve hanımefendi Zehra Meral yemek öncesinde şehit yakınlarımız ve gazilerimiz ile yakından ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etti.  

Kur’an’ı Kerim tilaveti ve edilen duaların ardından bir konuşma yapan Vali Meral, Anadolu toprakları içerisinde bin yıllık bir geçmişe sahip olan aziz Milletimizin maruz kaldığı ihanetler içerisinde 15 Temmuz’un ayrı bir yere sahip olduğunu belirterek, bugüne kadar yaşanan hiçbir ihanetin bu kadar organize ve dış destekli olmadığını ifade etti. 

Ülkemizin 15 Temmuz günü, FETÖ tarafından cebir ve şiddet kullanılarak Anayasa ile kurulmuş demokratik düzen içinde yer alan temel hak ve hürriyetlerin kaldırılmasına yönelik darbe girişimine sahne olduğunu söyleyen Vali Meral, “Bu alçak darbe girişimi başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın dik duruşları ve Milletimizin feraseti ve kahramanlığı sayesinde püskürtülmüştür” dedi. 

Vali Meral konuşmasının devamında ülkemizin ve milletimizin 15 Temmuz 2016 günü inanılması güç bir gece yaşadığını belirterek, “Bu uğurda canlarını veren cennetmekân şehitlerimizi ve onların öncülüğünde yazılan 15 Temmuz destanını asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz’u her yıl dönümünde yâd edecek, kahramanlıklarını nesilden nesille gururla aktaracağız” dedi.  

Vali Meral sözlerinin sonunda; “Vatan ve millet uğrunda gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şehit ailelerimize sabır ve metanet diliyor, gazilerimize de sağlık ve afiyet temenni ediyorum” dedi.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Vali Fahri Meral, “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa katıldı. 

15 Temmuz 2018 Pazar günü gerçekleştirilen anma etkinlikleri Garnizon ve Polis Şehitliklerinin ziyaretiyle başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve edilen duaların ardından Vali Meral ve il protokolü tarafından mezarlara karanfiller bırakıldı. 

Programın devam eden bölümünde 15 Temmuz gecesi şehit olan İlimiz Kâzımkarabekir İlçe nüfusuna kayıtlı Şehit Muhammed Yalçın’ın ailesi ziyaret edildi. Evlatlarını vatan uğruna şehit veren Yalçın ailesine başsağlığı dileklerinde bulunan Vali Meral, ziyarette baba Selahattin Yalçın’a oğlu şehit Muhammed Yalçın’ın fotoğrafının yer aldığı tablo hediye etti. 

Şehit Muhammed Yalçın’ın baba ocağındaki anma programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci tarafından edilen duaların ardından Kâzımkarabekir Şehitliğinde devam etti. Şehit Yalçın’ın kabri başında mezarına karanfil bırakılmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve edilen duaların ardından sona erdi. 

Düzenlenen programlara; Vali Fahri Meral, Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Selman Oğuzhan Eser, İsmail Atakan Ünver, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Kâzımkarabekir Kaymakamı Ramazan Polat, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, Kâzımkarabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, AK Parti İl Başkanı Mehmet Er, il ve ilçe protokolü, askeri erkân, Şehit Muhammed Yalçın’ın ailesi, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Vali Meral, programın son bölümünde şehitlerimiz için Aktekke Camisinde okutulan Mevlid-i Şerife katıldı.

15 TEMMUZ AKTEKKE DEMOKRASİ MEYDANINDAKİ TÖRENE YOĞUN İLGİ

15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yıl dönümü nedeniyle Karaman’da on binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile meydanı doldurdu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı için Karaman’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Sabah şehitlik ziyaretleri ile başlayan programlar, akşam da Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki demokrasi nöbeti ile devam etti. Meydanı dolduran binlerce vatandaşımız; ezgiler, marşlar, milli ve manevi duyguları zirveye çıkaran müzikler eşliğinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden halka hitaben yaptığı konuşmayı canlı olarak izlediler.

15 Temmuz Sergisi Açıldı

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Hatuniye Medresesi’nde resim sergisi açıldı. Serginin açılışına; Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Daire müdürleri, 15 Temmuz Şehidi Muhammed Yalçın’ın ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlar Ellerinde Bayraklarla Milli Birlik Yürüyüşüne Katıldı

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaş düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşüne katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk Bulvarı üzerinden İsmet Paşa Caddesi’ni takip ederek meydana tekrar dönen kalabalığa; Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Er, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, genci-yaşlısı, kadını ve erkeği ile binlerce vatandaşımız eşlik etti. Saygı duruşunda bulunulmasının ardında kalabalık hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.

Düğünleri sonrası Milli Birlik Günü'ne katıldılar

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne yeni evlenen damat ile gelinde katıldı.

Hasan ve Esra Lale çifti, salondaki düğünleri biter bitmez programın yapıldığı meydana geldi. Gelinlik ve damatlıkla yeni çifti görenler uzun süre alkışladı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Lale çifti, “Düğünümüzü bitirerek buraya geldik. Her zaman milletimizin yanındayız” dediler.