Karadağ ve Binbirkilise'nin Turizme Kazandırılması İçin En Önemli Adım Atılıyor

TAKİP ET

Karaman'ın en yüksek Turizm potansiyeli olan ve özellikle de  'İnanç Turizmi' açısından bütün dünyanın dikkatlerini çeken Karadağ Binbirkilise'de uzun yıllar sonra bilimsel çalışmalar tekrar başlıyor. 

İlk olarak 116 yıl önce İngiliz Gertude Bell ve Prof. W. Ramsay tarafından başlatılan Binbirkilise hakkındaki bilimsel çalışmalar yıllar sonra tekrar başlıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verdiği izin doğrultusunda Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sanat Tarihi öğretim üyesi Dr. İlker Mete Mimiroğlu başkanlığında, farklı Üniversitelerden konusunda uzman bilim adamlarından oluşan bir ekip ile birlikte 2023 yaz sezonunda yüzey araştırmasının başlaması planlanmaktadır. KARTAP, Duru Bulgur Gıda San. Ve Tic. A.Ş.,  Karaman Belediyesi, Grand Karaman Oteli, Landa Kadın Kooperatifi ve Ugi Reklam Danışmanlık Ltd. şti. tarafından desteklenen bu önemli çalışmanın yaklaşık 3 yıl sürmesi planlanmakta. Karadağ Binbirkilise’de yer alan Doğu Roma Dönemi Dini mimarisinin envanterlerinin yapılacağı, mimari rölevelerin hazırlanacağı ve kayıp yapıların tespit edileceği bu çalışmanın bölgenin zenginliklerinin kayıt altına alınması ve bölge için hazırlanacak Turizm projeleri için rehber olması hedeflenmekte.
En az 10.000 yıllık bir tarihe sahip olan Karaman için bu projenin diğer projelere de öncülük etmesi umuduyla yüzey araştırması ekibine kolaylıklar dileriz.

karaman karadağ binbirkilise