KAPAR, KÖY ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

TAKİP ET

İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar, köy ziyaretleri kapsamında ilk olarak Antep Fıstığı hasadının başladığı ve Antep Fıstığı yetiştiriciliğinde önemli bir yeri olan Çukur Köyümüzü ziyaret etti.

Ziraat Odası tarafından verilen Antep Fıstığı Kabuk Soyma Makinelerinin işlerini çok kolaylaştırdığını belirten köylülerin hasat ettikleri ürünleri inceleyen Kapar, Hasat ettikleri ürünün bir kısmını Gaziantepli Tüccarlara satan köylümüzün yüzünün gülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çukur Köyündeki ziyaretinin ardından İhsaniye köyü Ay Gölü mevkiisindeki Yaylalı kuyusunda bulunan OBA hayatı yaşayan köylülerimizi ziyaret eden Kapar, köye traktörle ulaşım sağladı. Oba sakinleri 60-70 yıldır bu yaylalara geldiklerini ve yaylada kaldıkları süre içerisinde ulaşım sorunu nedeniyle yaşadıkları sorunları İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar’a anlattı.

50’ye yakın ailenin ve 3000-4000 küçükbaş hayvanın bulunduğu obada yaşayan köylü, yaylada kaldıkları süre içinde ulaşım yolları olmadığı için ürettikleri sütü değerlendiremediklerini, hasta ve cenaze durumlarında da geliş gidişlerde çok sorun yaşadıklarını dile getirdiler. Yol sorununun ortadan kalkması halinde bu yaylalara daha çok ailenin geleceğini belirten köylüler bu sorunun ortadan kalkması için Devletimizden destek beklediklerini dile getirdiler.

Ziyareti sonrası Kalaba Köyümüzdeki Yangın haberini alarak hemen olay yerine giden KAPAR: “ Bir yanda hasattan yüzü gülen köylümüzle bizim de yüzümüz gülüyor; diğer yanda dağların arka yüzünde yaşanan Oba hayatında yol sorunu yüzünden sıkıntıda olan köylümüz var bu da bizi çok üzüyor. İnşaallah köylümüzün yüzünü güldürmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ben misafirperverlikleri için hepsine teşekkür ediyorum.”  dedi.