Kameni Köyü Yardımlaşma Derneği Kuruldu

TAKİP ET

Karaman'ın en eski köylerinden olan Kameni Köyü Yardımlaşma ve Kültür Derneği kuruldu.

Karaman’ın en eski köylerinden olan ve Boyalıtepe adıyla da bilinen Kameni Köyü sakinleri tarafından Yardımlaşma ve Kültür Derneği kuruldu. Yönetim kurulu kararıyla Kameni Köyü Yardımlaşma ve Kültür Derneği başkanlığına Fatih Evcen getirildi. Kameni Köyü Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin ilk toplantısı ise 9 Şubat Cumartesi günü Karaman Kent Otel'de yapılacak olan 1. Arabaşı Gecesi ile gerçekleştirilecek.

Kameni Köyü Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Fatih Evcen yaptığı açıklamada bulundukları yörenin en eski köyü olduklarını, Kameni’de, Karaman’da yurtdışında ve yurdumuzun değişik şehirlerinde yaşayan Kamenilileri Kameni kültürü etrafında toplayacaklarını, derneğin amacının mutlulukların paylaştıkça büyüdüğü, acıların paylaştıkça azalacağı bir birlik ve beraberliği kurmak, ortak değerler olan köyün camisi, okulu ve mezarlığı  ile ilgili eksiklikleri gidermeye çalışmak olduğunu belirtti.

Arabaşı Gecesi Düzenlenecek

Kameni Köyü Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından arabaşı gecesi düzenlenecek. Birlik ve beraberliğin ön plana çıkmasının beklediği gece, 9 Şubat Cumartesi günü Karaman Kent Otel'de akşam saat 20:00'da başlayacak.

Derneğin yönetim kurulu tarafından bütün Kamenililer toplantıya davet edilirken, "Sayın Kamenili Köylülerimiz, derneğimiz olarak düzenlediğimiz 1. Arabaşı Gecesinde siz değerli köylülerimizi bir araya getirmekten onur duyacağız." denildi.

İrtibat: 0506 602 35 37