İlahiyat Fakültesi temalı şiir yarışması

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Uğur Ataş, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesinin düzenlediği şiir yarışmasında birincilik elde etti.

DEÜ İlahiyat Fakültesinin 50'nci Yıl Kutlamaları kapsamında düzenlenen "İlahiyat Fakültesi" temalı şiir yarışmasına gönderdiği "İlahiyat Sancağı" isimli eseriyle birincilik ödülüne layık görülen KMÜ öğrencisi Uğur Ataş'ın şiiri marş olarak bestelenmeye de hak kazandı.

Mersin'in Mut ilçesinde ikamet eden ve Mut Anadolu Lisesini bitiren Uğur Ataş, "İmam Hatipli olmak ve İlahiyat okumak benim hayalimdi. Ancak lise okuduğum dönemde Anadolu Liseleri popülerdi, ailemin yönlendirmesiyle Mut Anadolu Lisesini okudum. Küçüklüğümden beri içimde bir din sevgisi vardı. Mesela, evimizin karşısındaki caminin hocasıyla iyi anlaşıyorduk ve 9-10 yaşlarımda o camide müezzinlik yapıyordum. Zaten Anadolu insanının yapısında din hep önemli bir unsur olmuştur. Ben de hayatımı dine daha çok adamak ve bu konuya olan ilgimi akademik bilgiyle yoğurmak için üniversite tercihlerimde birinci sırada Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesini yazdım ve kazandım. Burada bir yıl Arapça hazırlık sınıfı okudum, şimdi birinci sınıfa başladım." dedi. 
"Üniversite gençliği bir milletin zinde gücüdür, İlahiyat gençliği ise üniversite gençliğinin zinde gücüdür" sözünü nakleden KMÜ'lü Ataş, İlahiyat Sancağı isimli şiirinde bu zinde güce vurgu yaptığını belirtti.
Şiirle arasının oldukça iyi olduğunu dile getiren Uğur Ataş, 2012 yılında Mut Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle Nazende isimli bir şiir kitabının yayınlandığını, "Aşkın sözdeki nazı" temasıyla çıkan kitapta 100 civarında şiirinin bulunduğunu söyledi.