İKEV'den Öğrencilere Geleneksel Boğaz Turu Gezisi

TAKİP ET

İstanbul Karamanlılar Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetimi (Vakıftaki anlaşmazlıklar nedeni ile 2 farklı Yönetim görünmekte. Geziyi Mehmet Başar Başkanlığındaki Yönetim düzenledi) İstanbul’daki Mevcut Burs alan öğrenciler ile bu yıl Mezun olacak ve eski Mezunlar için Geleneksel bir Boğaz Turu düzenledi.
Mehmet Başar gezi ile ilgili yaptığı açıklamasında şöyle dedi; 
“Geleneksel Öğrenci Mezuniyet toplantımız, öğrencilerimiz tarafından düzenlenen elektronik anket neticesinde, Karamanımızın ve Ülkemizin geleceği olan gençlerimize yakışan anlamlı bir günde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında yapılmasına karar verilmiş, Yönetim Kurulumuz tarafından da, büyük bir memnuniyet ve gururla kabul edilmiş ancak 19 Mayıs’ta Boğaz Trafiğe kapatıldığı için gezimizi 22 Mayıs Pazar günü gerçekleştirdik. 
Yönetim Kurulumuz, bu önemli günde, geleceğe uğurlayacağımız gençlerimize vedayı, uzun pandemi sürecini de dikkate alarak, yine öğrencilerimizin arzusuyla, İstanbul Boğazında yapılacak bir tekne turu gezisiyle taçlandırmıştır.
İstanbul'un tarihi ve kültürel yapısını, Karaman’ın ilk kadın kuaförlerinden Ondüleci Kadriye ve Şevket Özerler’in oğlu, bisikletçi ve Mader-i Mevlana Aktekke Camisi İmamı Ali Efendinin torunu, Vakıf üyemiz Adnan Özerler den dinledik. İlköğretimini Karaman Cumhuriyet İlkokulu, ortaöğretimini İstanbul Vefa Lisesi, Üniversite eğitimini önce Stuttgart Üniversitesi Turizm Yüksek Okulu, daha sonra Hannover Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünde tamamlayan Özerler, aynı Üniversitede yüksek lisan yapmıştır. Ülkemizde turizm alanında çok önemli bir fotoğrafçılık arşivine sahip, kokartlı bir rehber olan Sayın Adnan Özerler’e, Vakfımıza bir kez daha vermiş olduğu bu değerli katkı için çok teşekkür ederiz.
Gezimize; Öğrencilerimizin yanı sıra Anadolu Eğitim ve Kültür Konfederasyonu (AKON) Genel Başkanı Yasin Uluhan, Divle Köyü Dernek Başkamı İmdat Çatal, Prof. Dr. Faruk Alkan ve eşi, Hasan Şimşek ve eşi, Nevdet Ortauğurlu, Karet A.Ş sahibi Hasan Kaya ve eşi, Avukat Hakan Kunt, Avukat Hüseyin Turgut, Doktor Hüseyin Hilmi Alkılıç, Diş Hekimi Büşra Güngör, mevcut ve eski Bursiyer Öğrencilerimiz ile Yönetim Kurulu Başkan Mehmet Başar, Başkan yardımcısı Süleyman İlker Bacak, Vakıf Müdürü Mehmet Aydemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Sabri Bacak, Mehmet Kaşıkçı ve Begüm Alkan katıldılar.
Geziye 120 kişi katıldı ve 14’te Kabataş, Haliç, Galataport, Bebek, Emirhan, Rumeli Hasarı, ikinci köprü bacağı, Anadolu Hisarı, Kandilli kız Kulesi Üsküdar olarak Üç saat sürdü ve sıcak, eğlenceli ve samimi bir ortamda gerçekleşti.
Gezi sonrası başta öğrencilerimiz olmak üzere misafirlerimiz mutluluk ve memnuniyetlerini Yöneticilerimize ilettiler.
Her Öğrenci toplantımızda olduğu gibi, Vakfımızın Burs Fonu kurucusu, kendisi de burslu okuyup çok başarılı bir İş insanı olan, Vakıf ruhunu genç nesillere aktaran ve aramızdan çok erken ayrılan Sayın Ahmet Büyükemre Ağabeyimizi, sevgi saygı ve rahmetle andık.”