Duru; "Gelenekten Aşeneye Karaman Mutfağı Adlı Yemek Kitabımızı İle Artık Karaman'ın 130 Tane Bilinen Yemeği Oldu"

TAKİP ET

R.Duru; '5 Yıl önce Yöresel Yemek konusunda Karaman'ın adı bile duyulmaz iken, bugün Karaman'da Gastronomi Festivalleri yapılmaya başlandı ve artık Karaman Yemekleri ile Karaman'ın ismi her yerde duyulur oldu'

Karaman’da özellikle ‘Karaman Yemekleri’ konusunda ciddi çalışmaları ve emekleri olan KARTAP Tanıtım ve Turizm Derneği’ Başkanı Rıza Duru’nu özellikle çıkardığı ‘Gelenekten Aşeneye Karaman Mutfağı’ kitabı ile Karaman’ın kendine has yemekleri her platformda konuşulur ve bilinir hale geldi ve yapılan çalışmalarla da bu yemekler Coğrafi İşaret alır duruma gelerek hızla Karaman Yemekleri her yerde tanınır olmaya başladı.
Bu konuda Rıza Duru Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşım ile Mutluluğunu şöyle anlattı;
“Değerli dostlarım;
Bundan beş sene önce, Karaman yemekleri denilince duyduğumuz  “Aman Karaman’da Calla ve Etliekmek’ten başka yemek mi varmış?” sözcükleri, bu günkü kadar aklımızdadır. 
Çok sayıda yemeğin yapıldığı bir coğrafyada iki yemek ile anılmak, sizleri olduğu gibi beni de çok yaraladı. Çok yemeğin olduğu coğrafyada dedim, çünkü biliyorum. Karaman bu konuda zengin hatta çok zengin bir yöre. 
İşte bu nedenle beş sene süren ekip çalışmamız sonucu "GELENEKTEN AŞENEYE KARAMAN MUTFAĞI" adlı yemek kitabımızı yöre ve ülke mutfağına armağan ettik. Artık Karaman'ın 130 tane bilinen yemeği oldu.
Bu kitaptan sonra üç tane Gastronomi Derneği kurulmuş ve kitaptaki yemek reçetelerim tek tek coğrafi işaret almaya başlamıştır. Çok mutluyum.”
Rıza Duru ile konu ile ilgili yaptığımız görüşmede; “Karaman’da geçtiğimiz yıl Karaman Yemekleri için Coğrafi İşaret konusunda 23 başvuru yapıldı. Bunlardan ‘Kılbasan Kuymağı’, ‘İlisıra Dolması’ ve ‘Şepit Pilavı’ Coğrafi işaret aldı, diğerleri de gelecek inşallah.
5 Yıl önce Yöresel Yemek konusunda Karaman’ın adı bile duyulmaz iken, bugün Karaman’da Gastronomi Festivalleri yapılmaya başlandı ve artık Karaman Yemekleri ile Karaman’ın ismi her yerde duyulur oldu. Gerçekten bu konuda çok mutluyum ve gururluyum.
Gelecek dönemlerdeki çalışmalar ve etkinlikler ile Karaman’ın isminin Dünya genelinde duyulacağına inanıyorum. 
Bu arada Kitabımdaki yemekleri haftada iki gün İnstagram hesabımdan paylaşacağım. ‘rzaduru” hesabımı takip edilmesini bekliyorum.” dedi.
 

karaman kitap