Dr. Adem Ergül Karaman'a geliyor

TAKİP ET

Bir Anadolu Dervişi Olarak Yunus Emre ve Tasavvuf

Yunus Emre Kültür Vakfının organize ettiği, Dr.Adem Ergül’ün konuşmacı olarak katılacağı “Bir Anadolu Dervişi Olarak Yunus Emre ve Tasavvuf” konulu konferans düzenlenecek.

Yunus Emre Kültür Vakfı Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada; “Gönül sultanlarımızdan Yûnus Emre Hazretleri, Müslüman Anadolu’nun hak ve hakîkat erlerinin başında gelir. Hemşehrimiz Yunus Emre’yi anacağımız, hatırlayacağımız bu konferansımıza tüm halkımız davetlidir.” denildi.

Yer: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonu

Tarih: 7 Şubat 2020 Cuma Saat: 20:30

Not: Bayanlar için yer ayrılmıştır.

Dr. Adem ERGÜL Kimdir?

1965 yılında Konya’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini burada tamamladı. 1985-1989 yılları arasında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimi aldı.

Aynı fakültede lisansüstü eğitimine devam ederek 1998 yılında “Kur’an-ı Kerim’de Kalp Kavramı” isimli teziyle de tefsir alanında doktor unvanını aldı.

1989 yılında, merkezi İstanbul’da bulunan Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’nın eğitim hizmetlerinde vazife aldı. Halen aynı vakıfta yönetim kurulu üyesi ve Genel müdür olarak yurtiçi eğitim ve kültür hizmetleri alanında çalışmaktadır

2016-2017 Eğitim Öğretim döneminde ‘Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi (KİSBU)- Dini İlimler Fakültesi’nde öğretim üyesi (Yard. Doç. Dr.) olarak çalıştı.

2018 yılından itibaren de ‘İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde sözleşmeli hoca olarak görev yapmaktadır.

İlmi Araştırmalar Merkezi (İLAM), İstanbul Tasavvuf Araştırma Merkezi (İSTAM),İstanbul Araştırma ve Eğitim Vakfı (İSAR) ve Uluslararası Müslüman Âlimler Dayanışma Derneği (UMAD) gibi ilim ve eğitim kuruluşlarında Yönetim Kurulu üyesi olarak çalışmalara destek vermektedir.

Kitapları:

1. Kur’an ve Sünnette Kalbî Hayat 2. Sâhibu’l-vefâ Mûsâ Topbaş 3. İbn Arabî’den Öğütler Pınarı (Tercüme) 4. Şahsiyet Dili ve Geliştiren Liderlik 5. Göklere Yolculuk Var 6. Hikmet Arayışları 7. Rabbani Eğitim 8. Medeniyet Öncülerimizden 365 Lider Davranış 9. Kişiliğin Diriliş Vakti 10. Aziz Ümmete Doğru 11. Huzur Bul Huzur Ver 12. Kalpten Hayata

Yazarın “Altınoluk” ve “Genç” dergilerinde her ay düzenli olarak makaleleri yayınlan maktadır. 2011 yılında başlayan ‘Tefsir Dersleri’ ise haftalık olarak ‘Erkam Radyo’da dinleyicilerin istifadesine sunulmaktadır.