Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Karaman'da Mehmetçikle yemek yedi

TAKİP ET

‘İl Buluşmaları’ kapsamında Karaman’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti. İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya tarafından karşılanan Başkan Erbaş, Mehmetçik ve çevik kuvvet polisleri ile birlikte yemek yedi.
Güvenlik güçlerine dua
Başkan Erbaş, yemeğin ardından yaptığı duada, “Allah’ım askerlerimizle, polislerimizle birlikteyiz. Birliğimizi, beraberliğimizi daim eyle Allah’ım. Polislerimize, askerlerimize yapmış olduğu faaliyetlerde, işlerde yardım eyle Allah’ım. Onları her türlü kazalardan, belalardan, şerlerden, kötülüklerden muhafaza eyle Allah’ım. Teröristlerin kötülüklerinden, düşmanların, hainlerin, hasetçilerin kötülüklerinden askerlerimizi, polislerimizi, komutanlarımızı muhafaza eyle Allah’ım.
Ya Rabbel Alemin vatanımızı, milletimizi, devletimizi, ezanımızı, bayrağımızı ilelebet payidar eyle. Devletimize, milletimize göz dikmiş hainlere fırsat verme Allah’ım. Vatanımız, devletimiz, askerimiz, polisimiz, bütün güvenlik güçlerimiz, devlet adamlarımız için kurmuş oldukları her türlü tuzakları kendi başlarına makus eyle ya Rabbi.” niyazında bulundu.
Çok güzel bir ortamda bulunduklarını belirten Başkan Erbaş, askerlerin ve polislerin milletimiz nezdinde çok değerli olduğunu söyledi.
“Vatanımızın her köşesinde sizlerin emeği var”
“Vatanımızın her köşesinde sizlerin emeği var” diyen Başkan Erbaş, şunları söyledi:
“Sınırlarımızın içinde de, dışında da sizler sayesinde güven içindeyiz. O kadar önemli bir vazife yapıyorsunuz ki namusumuz, değerlerimiz, ezanımız, bayrağımız size emanet. Sizler sayesinde düşmanlar vatanımıza müdahale edemiyorlar, hainler sizler sayesinde kurmuş oldukları planlarını gerçekleştiremiyorlar. Rabbim sizlerin yardımcısı olsun, milletimiz var olsun.”
Başkan Erbaş, şehitliğin önemine dikkati çekerek “Şehitliğin ne kadar önemli bir mertebe olduğunu bilen kardeşlerimizsiniz. Rabbimiz buyuruyor ki; “Allah yolunda ölenlere öldürülenlere ölüler demeyiniz. Bilakis onlar diridirler fakat siz fark edemezsiniz.” Bizim şehitlerimiz diridirler. Biz şehitlerimizi her zaman yüreğimizde taşıyoruz.” diye konuştu.
Başkan Erbaş, Şehit Polis Memuru Sedat Gezer’i andı
Başkan Erbaş, geçtiğimiz günlerde Mersin’in Mezitli ilçesindeki Polisevine yönelik terör saldırısında şehit olan polis memuru Sedat Gezer’i de rahmetle anarak, “Cenab-ı Hak kendisine rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, makamı ali olsun ve bütün teröristler kahrolsun diyorum.” ifadelerini kullandı.
Ziyarette Başkan Erbaş’a, Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Genel Müdürü Remzi Bircan ile Karaman İl Müftüsü Faruk Gürbüz eşlik etti.