ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM: "KEMAL KAYNAŞ STADYUMU MİLLET BAHÇESİ OLACAK"

TAKİP ET

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı hemşerimiz Lütfi Elvan, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Karaman’a geldi.

Şehir girişinde karşılanan Bakan Kurum ve Elvan, daha sonra Karaman Valiliğini ziyaret etti.

Belediye başkanlarıyla toplantı gerçekleştiren Bakan Kurum ve Elvan, daha sonra kentteki yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Bakan Kurum yaptığı konuşmada, “Belediyemizin bulunduğu yaklaşık 300 bin metre karelik alanda çok önemli bir kentsel dönüşüm projesine başlıyoruz. Bu kentsel dönüşüm ve yenileme projesi kapsamında bu alanda bulunan Karaman’a yakışmayan yapıların şehir dışına taşınması sebebiyle bu bölgenin yenilemesini yapacağız. Bu proje içerisinde Karaman’ın millet bahçesi inşasını gerçekleştireceğiz. Yeni bir stadyum inşa ediyoruz. Eski stadyumunda millet bahçesi olması gerektiğini düşündük. Böyle bir karar aldık. 45 bin metrekarelik alanda ikinci millet bahçesini Karamanlı hemşerilerimize kavuşturmuş olacağız. Aktekke Kent Meydanı Projesi devam ediyor. Üniversite ile şehir merkezi arasında bir kültür yolu dediğimiz bisiklet yolları yapacağız. Kazımkarabekir ilçesinde kültür merkezi yapacağız” dedi.

Bakan Kurum ve Elvan, daha sonra Karaman Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin olağan genel kuruluna ve kura çekiline katıldı.

İkili kentte çeşitli gezi ve incelemede bulundu.