Bayram: "Üreticilerimiz sıkıntı yaşamamaları için çiftçi belgelerini bulundurmaları gerekmektedir"

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, sokağa çıkma yasağı ve çiftçi belgeleri hakkında uyarıda bulundu.

Korona virüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması çerçevesinde tarımsal ve hayvansal üretimlerini sürdürecek olanların 2021 yılı güncel tarihli çiftçilik belgesi almaları ve gerektiğinde ibraz etmeleri zorunlu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, “En son yayınlanan İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtildiği üzere Covit19 tedbirleri kapsamında hafta sonları Cuma akşam saat 21:00'den Pazartesi sabah saat 05:00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması getirilmiştir.

Yasak süresince tarımsal ve hayvansal üretimlerini sürdürecek olan İlimizde Cumartesi ve Pazar günleri uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması sırasında bitkisel ürünlerin sulanması, gübrelenmesi, işlenmesi, budanması, ilaçlanması ve hasadının yapılması amacıyla şehir merkezinden tarla, bağ ve bahçelere gidecek olan çiftçilerimizin mutlaka Tarım ve Orman İl Müdürlüğü veya Ziraat Odası Başkanlığına müracaat ederek 2021 güncel tarihli çiftçilik belgelerini almaları gerekir. 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden veya Ziraat Odasından ÇKS/Çiftçilik belgesi sahibi kişiler tarafından alınacak belge ile tarla, bağ ve bahçe işlerinde çalışacak işçilerin,

Sabah en geç saat 09:00’dan önce ikametlerinden ayrılıp tarla, bağ ve bahçelerine gidebilmelerine, yukarıda belirtilen kişilerin ikametleri ile tarla, bağ ve bahçenin bulunduğu güzergahlar dışında bulunmamasına, Çiftçilerimiz hafta sonları uygulanacak olan sokağa çıkma yasağından sadece tarımsal ve hayvansal üretim yaptıkları bölgeler için muaf tutulmuştur.

Merkez mahallelerde ikamet edip köylerdeki tarlalarına araçları ile gideceklerin çiftçilikle iştirak ettiklerine dair belge (2021 GÜNCEL TARİHLİ ÇİFTÇİ BELGESİ) bulundurmaları, istendiğinde ibraz etmeleri zorunludur. Bu belgeler Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz yada Ziraat Odamızdan alınabilir.

Tarım ve hayvancılık ile uğraşan üreticilerimiz hafta sonu sokağa çıkma yasağında izin almak için  bağ, bahçe veya tarla tapusu ve kimlik belgeleri ile odamıza başvuru yapması gerekir. Aynı gün içerisinde üyelik gerçekleştirilir. 

Yapılan kontrollerde güvenlik güçlerimizi zor durumda bırakmamak için çiftçilerimizin Ziraat Odamızdan aldıkları GÜNCEL 2021 tarihli çiftçi belgelerini yanlarında bulundurmaları önemle rica olunur.

  Emniyet ve jandarma kontrollerinde izin belgesi ibraz edemeyen vatandaşlarımız cezai işleme tabi olabilirler. 

Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacaktır.

Üreticilerimiz sıkıntı yaşamamaları için kesinlikle yanlarında çiftçi belgelerini bulundurmaları gerekmektedir.

Lütfen sağlığımız için maske, mesafe ve hijyen gibi kurallara riayet edelim.

Üretim her koşulda devam edecek. Özellikle böyle bir salgın hastalık döneminde gıdaya daha da ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde. Gayretle her koşulda mücadele ederek üretim yapan çiftçilerimize teşekkür ediyor, ürünlerinin ve kazançlarının bol bereketli olmasını diliyoruz” dedi. 

karaman karaman haber mehmet bayram