Bayram haftası..

TAKİP ET

Karaman'da Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kala esnaflarda hareketlilik de artmaya başladı.

ESNAFIN UMUDU “BAYRAM”

Bayram haftasına girdiğimiz bugünlerde yaşanacak hareketliliğin, bayramda esnafların da yüzünü güldürmesine sebep olacak.
 Kentte çarşı ve pazarlar yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Özellikle Gazipaşa Bedesten çarşısı, İsmet Paşa, 1 ve 2. İstasyon caddelerinde bugünden itibaren kundura ve giyim satışlarında yoğunluk yaşanması bekleniyor.
Esnaflar için her zaman bayramlar dört gözle beklenirken, bu bayramın da esnaflar için son haftasında hareketli geçmesi umut ediliyor.
Yaz sezonunun ortası ve okulların tatil olması ve bayram öncesinde yapılması muhtemel alışverişler kentte piyasanın kıpırdanmasına yol açacak. Birçok esnaf, Bayram, okul tatili ve yaz sezonunda satışların işlerine olumlu yönde yansımasını bekliyor.
TATLICILARDA HAREKETLİLİK
Karaman’da en çok hareketliliğin yaşandığı noktalardan biri de dondurmacı ve tatlıcılar.
Ramazan Bayramı boyunca özellikle baklava kadar kadayıf satışları da arttı. Ramazan Bayramı için ise vatandaşlar daha çok baklava ve tel kadayıf türü tatlıları aldıkları gözlenirken, İsmet Paşa caddesindeki tatlıcılar başta olmak üzere kentte birçok pastane ve tatlı satan işyerlerinde hareketlilik bayrama artık günler kala daha da artacak.
İlde vatandaşlar bütçelerine uygun olarak tatlılar için şimdiden siparişlerini veriyor. Fiyatların uygun olması nedeniyle esnaf, fiyatların geçen yıla oranla aynı olduğunu belirterek daha çok tel kadayıf ve baklava satışının yapıldığını söyledi. Vatandaşlar ise bir Ramazan ayının daha sonuna yaklaşırken, bayramda ikram edecekleri tatlıları spariş etmek için şimdiden tatlı telaşa girdi.