Baran Kim Milyoner Olmak İster Yarışmasına Katıldı

TAKİP ET

Hasan Baran: 'Ben kaybettim, ama Karaman kazandı...'

Gazetemiz Yazarı Hasan Baran, ATV'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katıldı.

Sunuculuğunu Kenan İmirzalıoğlu'nun yaptığı yarışmaya katılan Hasan Baran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bendeniz hemşehriniz Karamanlı yazar Hasan Baran, Milyoner yarışmasına iki ayrı eleme sınavında çok zor soruları bilerek çok yüksek bir puanla, iki milyon insan arasından seçilerek çıkarıldım efendim. Milyoner yarışmasında konuşmalarımın çoğunu kesmişler...10 dakikadan fazla Karaman'ı babamı anlattım... Babam Gönüller Sultanı Muammer Baran'ı ve soylu şehrim Karaman'ı anlatırken bir mana dünyasına girdim, Karaman'dan ve babamdan başka her şeyi unuttum, Karaman'dan ve babamdan başka her şey gözümün önünden silindi gitti... o mana yoğunluğu içinde ilkokula giden bir çocuğun bile bilebileceği o çok basit soruları görmedim bile... Böylece çok zor soruları bilerek iki milyon insan arasından seçilip oraya çıkan ben, bir çocuğun bile bilebileceği çok basit sorular yüzünden kaybettim.

Ben kaybettim, ama Karaman kazandı... Babam Gönüller Sultanı Muammer Baran hep şöyle derdi: "Mana Gözün Açıldı Mı, Maddi Her Şeye Kapanır Gözün..." Benimki de öyle oldu efendim.

Karaman'ı ve babamı anlatmak istemekten mana gözüm açıldı. Maddi olan her şeye kapandı gözüm. Çok çok basit soruları bile görmedi gözüm... Tek avuntum, Karaman ismini ve babamı tüm Türkiye’ye tanıttım, belleklere kazıdım... Bu yüzden kendimi çok kazanmış hissediyorum, çünkü Karaman kazandı efendim..."