Ankara Gezginler Grubu

TAKİP ET

Turizm alanında yapılan çalışmalar, meyvelerini vermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde,Ankara Gezginler Gurup Başkanı Timür Özkan ve Ankara'lı gezginlerden Turhan Demirbaş, Karaman'a gelerek incelemelerde bulundular. 
Çok sayıda gezi ve inceleme kitabı bulunan Timür Özkan, Karaman'da beklentilerinin üzerinde manzara ile karşılaştıklarını belirterek şöyle konuşmuştur:
“Son dönemlerde,Tarihi,kültürü ve  doğal dokusu ile ön plana çıkmaya başlayan Karaman'ın bizlerde uyandırdığı merak,bugün bizim burada oluş nedenimizdir.Bizler dünyanın her tarafına düzenlediğimiz Araştırma ve inceleme Gezileri ile tanınmakta,gurup arkadaşlarımız ile bu doğrultuda yapılan etkinliklerde bulunmayı her zaman görev olarak görmekteyiz.Ben Karaman'ı yeni bir keşif olarak görüyor,gezginlerin yeni rotası olarak işaret ediyorum.Karaman,öne çıkan tarihi,şirin bir şehirleşme anlayışı ve bağrında yetiştirdiği kişilikleri ile bu rota içerisinde bulunmayı çoktan hak etmiş durumdadır.
Bu konu hakkında hazırlayacağım yazı çok yakında sizlere ulaşacaktır. Ayrıca, Ankara Gezginleri olarak her yıl çıkarttığımız İlleri Tanıtıcı kitabımızın Karaman bölümü Rıza Duru tarafından hazırlanarak tarafımıza iletilmiştir. Bu güzel yazıyı mart ayından sonra sizlerle paylaşmayı düşünüyoruz.”