AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLIYOR

TAKİP ET

Karaman'da esnaf odaları ahilik haftasını kutluyor.

Her yıl 18-24 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olan “Ahilik Kültürü Haftası” bu yıl Tertip komitesinin aldığı kararlar doğrultusunda, Karaman’da kutlamalar 18-20 Eylül 2017 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
    Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı Bayram Uysal, 
    Ahilik Haftası Kutlamalarında, bugün protokol ziyaretleri yapacak.
Yarın öğleden sonra Cumhuriyet Alanında Çelenk koyma, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, ile başlayacak programda Vali Fahri meral’e Ahi Babası Kaftanı giydirilmesi, belediye başkanımız  Ertuğrul Çalışkan’a Esnaf Dostu ödülü verilmesi, İlin Ahisine Kaftan giydirilmesi ve Ahi yürüyüşü ile devam edecek.
    Aynı gün Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında programa devam edilerek,protokol konuşmaları, Şed Kuşatma Ekibi gösterileri, İlin Ahisi, yılın ahileri ve kalfa ve çırağına plaket ve teşekkür belgelerinin verilmesini takiben Ahi Pilavı ve lokma tatlısı ikramı ile tamamlanacak. Esnaf Odaları ve meslek liseleri tarafından hazırlanan esnaf ve geleceğin ustalarına yönelik çadırlar gezilecek.
    ESNAF ŞÖLENİ
    19 Eylül Salı akşamı Esnaf Şöleni başlayacak ve gece saat: 11.00’e kadar sürecek etkinliklerde sanatçılar müzik dinletisi sunacak. Başkan Uysal, “Karaman halkını, esnaf ve sanatkarlarımızı programımıza davet ediyoruz. Bu yıl farklı ve geniş bir programla gerçekleştireceğimiz Ahilik Haftası Kutlamalarının Karaman’a, esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olmasını dilerim.” dedi.