4. TOKİ'NİN DERDİ ÇİLESİ BİTMEK BİLMİYOR

TAKİP ET

Kış aylarında yaşadığımız olumsuz hava koşulları 4. TOKİ sakinlerinin ulaşım problemini daha da artırdı.

Şu sıralar 4. TOKİ sakinlerine bir dokunan bin ah işitiyor ve hemen peş peşe problemleri sıralamaya başlıyor. Bu problemlerin başında toplu ulaşım geliyor.

Vatandaşlar ulaşım problemlerinin özellikle Belediye Başkanı ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından dikkate alınarak sorunlara çözüm üretilmesini istiyorlar.

Eğer problemlerine çözüm bulunmadığı takdirde, konuyu daha üst makamlara ve CİMER’e ulaştıracaklarını belirtiyorlar.

BELEDİYE OTOBÜS SEFER SAATLERİ DÜZENSİZ

Başka toplu ulaşım aracı kullanma şansları olmadığı için Karaman Belediyesinin halk otobüslerine bel bağladıklarını ifade eden 4’üncü TOKİ sakinleri, 4. TOKİ’ye uğrayan 7, 8 ve 10 numaralı otobüs olmak üzere toplam 3 otobüs sefer yaptığını okul olmadığı günlerde 7 numaralı otobüs gelmediği ifade ediliyor.

4’ücü TOKİ sakinlerinden Mustafa Demir, “Özellikle 10 numaralı otobüste sürekli problem yaşıyoruz. 10 numaralı otobüs ortalama 07:25 – 08:25 – 09:25 saatlerinde 4. TOKİ’ye geliyor, herkes kendisini bu saate göre ayarlıyor ve 5, 10 dakika öncesinden durağa çıkıyor.

Bazen de her saatin 25’inci dakikasında gelmesi gereken otobüs, 10 - 15 dakika önce gelmiş ve birçok kişi otobüsü kaçırmış oluyor. Tabi ki vatandaşta haklı olarak tepki gösteriyor” dedi.

BAZI SAATLERDE YOLCULAR YOLDA KALIYOR

Vatandaşın ulaşım sitemini “İnsanlar soğuk kış günlerinde mağdur oluyor” diyen Kezban Sarı da, “Özellikle sabah 7.00, 8.00 ve 9.00 işe gidiş ve akşam 16.00, 17.00, ve 18.00 iş çıkış saatlerinde çok fazla yolcu oluyor. Bu yolcuların tamamına yakını 4. TOKİ’de ikamet ediyor. Otobüsler öyle fazla doluyor ki bazen yolcuları alma şansı bile olmuyor ve insanlar soğuk kış gününde mağdur oluyor.

Belediye Başkanımızdan ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüzden ricamız özellikle yolcuların yoğun olduğu bu saatlerde 4. TOKİ’ye ek sefer koymanızdır” şeklinde konuştu.